CFR Cluj, singura echipa care nu a castigat acasa in etapa a IV-a


Intră acum și în grupul de

CFR Cluj –  Univ. Craiova 1 – 1

Oltenii au smuls un punct pretios în fieful CFR-ului, iar deasupra lui Andone se aduna nori negri. Tehnicianul feroviarilor nu reuseste sa gaseasca solutiile cele mai bune pentru echipa sa, iar parcursul de anul trecut are sanse minime sa se repete. Mai mult, dream team-ul ardelean parca nu mai este asa sus, super-vedetele aduse pe bani grei în Gruia parând pe etapa ce trece din ce în ce mai pamânteni.

Copiii Craiovei au început timorati partida, campionii nelasându-se prea mult invitati pentru a-si încaleca adversarul. Ocazia lui Semedo din minutul 11 a anuntat deschiderea scorului, survenita dintr-o lovitura libera la capatul careia s-a aflat Cadu, lovitura sa de cap fiind respinsa de Bornescu, iar De Sousa a îndeplinit o simpla formalitate din fata portii. În primele 30 de minute, oltenii au fost inexistenti în atac, dar atunci când au mai prins curaj au creat ceva pericol pentru Stancioiu, Baird si Dananae trecând cu putin pe lânga egalare.

De la vestiare iese o alta echipa olteana. Pustii lui Napoli se arunca în atac, cautând lovitura care sa aduca egalitatea. Si aceasta vine, la capatul unei faze creata de Prepelita si finalizata de Rose (54). Scor final 1-1 si CFR pierde înca doua puncte si vede cum principalele contracandidate la titlu trec peste ea în clasament. Craiova, pe de alta parte, da senzatia ca se maturizeaza si ca poate spera la mai mult, în conditiile în care va mentine o constanta a rezultatelor, dar mai ales a jocului.

CFR Cluj: Stancioiu – Tony, Cadu, Sousa, Pereira – Leao – Oberman (Didy, 58), Peralta, Trica (Deac, 63) – Semedo, D. Ruiz (Sanchez Prette, 78). Antrenor: Ioan Andone.

Univ. Craiova: Bornescu – Dananae, V. Gaman (Barbu, 87), Mitchell, Rose (Busu, 88) – Prepelita, D. Stoica, Dilevski – Dina (Craciun, 80), Fl. Costea – Baird. Antrenor: Nicolo Napoli.

Otelul Galati – Rapid Bucuresti 2 – 1

Grigoras si Otelul continua sa uimeasca. Desi i-a pierdut pe Szekely si pe Jula, tehnicianul galatean face în continuare treaba la malul Dunarii. L-a inventat pe acest Paraschiv, o adevarata masina de dat goluri în acest sezon, joaca un fotbal placut ochiului, dar si pragmatic atunci când situatia o cere.

Si, cel mai important, are rezultate. Evolutiile bune ale elevilor sai din acest debut de campionat au culminat cu victoria în fata liderului clasamentului. Rapid a venit la Galati cu aura echipei momentului. A plecat învinsa, pentru ca Peseiro se încapatâneaza sa creada ca, în fotbalul actual, mai exista conceptul de 11 de baza.

Blocarea exuberantei ofensive a bucurestenilor din primele etape a fost cuvântul de ordine în tabara gazdelor în startul partidei. În aceste conditii, baietilor lui Peseiro nu le-a mai ramas decât varianta suturilor de la distanta sau a fazelor fixe. În urma unui corner avea sa apara si cea mai importanta ocazie a Rapidului în prima parte, lovitura de cap a lui Marius Constantin trecând pe lânga vinclul portii lui Kolev (41). În rest, caldura mare si 0-0 la pauza.

Partea a doua începe cu golul superb reusit de Paraschiv (50), decarul Otelului aflându-se la a saptea reusita în campionat.

Scenariul seamana cu cel din prima repriza. Gazdele se apara ermetic, giulestenii sunt într-o surprinzatoare pana de idei si trag de la distanta cât pot. Dar tabela se va modifica tot în favoarea galatenilor, din nou Paraschiv fiind în prim-plan, de aceasta data printr-o pasa decisiva pentru Iorga (70). Peseiro este disperat. Iese si Spadacio pentru intrarea unui alt atacant, Djalovic. Raspunsul lui Grigoras nu este introducerea unui mijlocas defensiv sau a unui fundas, ci a unui vârf, Anca înlocuindu-l pe inexistentul Pena. Schimbarile tehnicianului bucurestean dau roade, Mejolaro si Djalovic conlucrând pentru golul de 2-1 (77).

Final pe contre, cu ocazii la ambele porti, dar gazdele rezista si obtin o victorie frumoasa si importanta în fata liderului.

Otelul: Kolev – Cojoc, Costin, Jelev, Salagean – Viglianti, Bourceanu, Paraschiv, Ilie – Iorga (Vitaici, 81), Pena (Anca, 76). Antrenor: Petre Grigoras.

Rapid: Andrade – Maftei, Fernandes, M. Constantin, Bozovici – J.P. Andrade (Claudio Mejolaro, 67), C. Lazar – J. Cesar, Spadacio (Djalovic, 75), Cesinha (Herea, 46) – Boya. Antrenor: Jose Peseiro.  

Farul Constanta – FC Vaslui 1 – 0

FC Vaslui a ratat o sansa imensa de a urca pe primul loc al clasamentului. Baietii lui Viorel Hizo nu au fost în stare sa profite de esecul Rapidului de la Galati si au pierdut la Constanta, scor 1-0, ramânând cu noua puncte din trei meciuri, la un punct în spatele noului lider al Ligii I, Otelul.

Ceea ce este mai dureros pentru vasluieni este ca s-a respectat din nou blestemul constantean, care spune ca, în cei trei ani de când evolueaza în primul esalon, gruparea patronata de Adrian Porumboiu a învins cel putin o singura data toate echipele, mai putin una – Farul! Duminica, pe malul marii, scenariul s-a repetat, gazdele impunându-se cu 1-0, desi au evoluat aproape tot meciul în inferioritate numerica. Golul victoriei s-a marcat în minutul 49, când Gerlem îl învinge pe Kuciak din 17 metri, cu un sut frumos, la coltul scurt.

Farul: Vlas – Bacila, I. Barbu, Schiopu, Maxim – Teekloh – Rusmir (Patrascu, 58), Voiculet (Cruceru, 83) – Fatai (Curca, 20), Gerlem, Chico. Antrenor: Ion Marin.

FC Vaslui: Kuciak – Buhus, Cânu, D. Munteanu, Hugo Luz (Gheorghiu, 62) – Ljubinkovic, Aliuta, Genchev, NDoye (Jovanovic, 56) – Burdujan, Temwanjera. Antrenor: Viorel Hizo.


Intră acum și în grupul de