Jocurile Olimpice : Romania-Ungaria 30-34 si fetele lui Tadici sunt eliminate!


Intră acum și în grupul de

Toate gândurile noastre erau la disputa cu obsesia noastra din ultimii ani, Rusia, în semifinale. Jucând cu sampania la rece, fetele lui Gheorghe Tadici au subestimat însa adversarul din sferturi, Ungaria.

Ambitioase, maghiarele ne-au taxat pentru acest lucru si ne-au învins cu 34-30, dupa un meci pe care l-au controlat însa de la un capat la altul. Visul olimpic pe care cu totii îl visam de luni de zile s-a transformat, din pacate, într-un cosmar îmbracat în trei culori: verde, alb si rosu…  

Box

Popescu, eliminat! Cubanezul nu i-a dat nicio sansa

Delegatia României a piedut poate ultima sansa de a cuceri o medalie la Jocurile Olimpice de la Beijing. În sferturile de finala ale turneului de box, categoria 60 de kilograme, Georgian Popescu a fost învins de Yordenis Ugas.

Component al senzationalei scoli de box cubaneze, Ugas nu i-a dar practic nicio sansa românului. Pugilistul de culoare a început în forta si, dupa primele doua minute, scorul îi era favorabil, 4-1.

Georgian a fortat în începutul rundei secunde, apropriindu-se la 4-2, dar a primit trei lovituri succesive la care nu a putut raspunde, astfel încât, la jumatatea meciului, scorul devenise 7-2.

Repriza a treia a fost cea mai echilibrata, cubanezul impunându-se doar cu 2-1. În ultimele doua minute, s-a boxat relaxat, scorul pe aceasta a patra runda fiind 4-3 în favoarea sportivului nostru. Scor final 11-7 si cubanezul merge mai departe. Popescu a lasat însa o impresie buna.

Gimnastica

Gabriela Dragoi a terminat pe locul 5 la bârna

Punct final! Gimnastica din tara noastra si-a încheiat participarea la Jocurile Olimpice de la Beijing. Din pacate, nu cu o medalie. Din fericire, cu o promisiune pentru viitor: Gabriela Dragoi.

Considerata cu a saptea sansa la aur – dupa rezultatele din calificari – gimnastra noastra s-a descurcat de minune în finala aparatului ei preferat, bârna. A intrat a doua în concurs, a prezentat un execitiu curat, frumos, cu doar doua-trei mici dezechilibrari.

„Puntea suspinelor” s-a dovedit a fi a sperantei tricolore. Gabriela a primit 15.625, o nota poate prea mica în comparatie cu evolutia ei, dar o nota care poate conta mult pentru viitorul acestei tinere si talentate sportive.

În final, românca a terminat pe locul al cincilea. O pozitie deloc rea, daca tinem cont de adversarele gimnastei noastre. Podiumul a fost unul de-a dreptul „stelar”. Pe primele doua pozitii s-au clasat americancele Shawn Johnson (16.225) si Nastia Liukin (16.025), medalia de bronz revenindu-i reprezentantei Chinei, Fei Cheng (15.950).

Atletism

Ionela Târlea, eliminata la 200 m garduri

Început în forta pentru Ionela Târlea, dar sfârsit dezamagitor. Atleta noastra a trecut cu brio de proba preliminara a concursului de 200 de metri, ce a avut loc marti dimineata, obtinând biletele pentru turul urmator, unde a fost însa eliminata. Târlea s-a clasat pe locul al patrulea al seriei preliminare cu numarul patru, serie în care a fost distribuita prin tragere la sorti. Cu timpul de 23 de secunde si 24 de sutimi, românca s-a calificat în turul doi.

În turul doi, ce e avut loc tot marti, Târlea a facut parte din prima serie si a pornit de pe culoarul cu numarul noua, unul care nu a avantajat-o deloc. A terminat pe pozitia a cincea, cu 23.22 secunde, si nu a putut accede în turul urmator. În semifinale s-au clasat primele trei sportive din fiecare serie, plus înca trei atlete cu cei mai buni timpi din toate cele patru serii.

Nascuta la data de 9 februarie 1986, sportiva noastra a cucerit medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Atena, în 2004, la proba de 400 de metri garduri.


Intră acum și în grupul de