Un transport ilegal de tocătură din masă lemnoasă confiscat la Sucevița. Garda Forestieră Suceava a depistat mai multe nereguli, iar furnizorul și cumpărătorul au fost amendați cu 23.000 de lei

Un transport ilegal de tocătură din masă lemnoasă a fost depistat la Sucevița în urma unei acțiuni inițiate și coordonate de inspectorul șef al Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Gășpărel.

Potrivit Gărzii Forestiere Suceava, luni, pe drumul forestier Drăgușina, administrat de ocolul silvic Marginea, situat pe raza comunei Sucevița, fost identificat un mijloc de transport constituit dintr-un ansamblu de două vagoane ce transporta tocătură obținută din masă lemnoasă.

Întrucât la solicitarea lucrătorilor Gărzii Forestiere Suceava, șoferul și însoțitorul transportului nu au prezentat documentele legale de proveniență și transport s-a solicitat sprijinul lucrătorilor IPJ Suceava,  abilitați pentru constatarea și sancționarea transporturilor ilicite de materii prime, altele decât materiale lemnoase, care au procedat la sancționarea operatorului economic deținător la încărcături și la confiscarea întregii încărcături.

Pentru stabilirea provenienței masei lemnoase transportate ilegal, lucrătorii Gărzii Forestiere Suceava au demarat verificări în fondul forestier limitrof DAF Drăgușina precum și la operatorul economic care a furnizat materia primă.

În urma verificărilor au fost constatate nereguli în ceea ce privește modul de exploatare al masei lemnoase, drept pentru care au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în sarcina titularului autorizației de exploatare în valoare totală de 10000 lei, menționează Garda Forestieră Suceava.

Totodată, în urma verificării activității operatorului economic au fost constatate abateri de la legislația silvică în vigoare în ceea ce privește evidența materialului lemnos, respectiv au fost constatate lipsuri în depozitul de buștean gestionat de către operatorul economic, susține sursa citată.

În consecință au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale totalizând 13000 lei și a fost imputată o cantitate de 33  mc buștean foioase ce valorează 3800 lei.

loading...