Un braconier imobilizat de polițiști pentru că a încercat să fugă după ce a fost prins în flagrant când reactiva o capcană montată pe un fond de vânătoare din Preutești


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din Preutești este cercetat pentru braconaj cinegetic după ce a fost prins în flagrant când reactiva una dintre capacanele pe care le montase lângă o scăldătoare dintr-un fond de vânătoare din localitate.

Potrivit Poliției Județene Suceava, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Suceava, împreună  cu un paznic de vânătoare,  l-au surprins în flagrant pe un bărbat de 31 de ani, din comuna Preutești, în timp ce reactiva una din cele trei capcane tip laț, montate de acesta lângă o scăldătoare de pe fondul de vânătoare Huși, din comuna Preutești și care, a încercat  să  fugă, moment în care, a fost  somat , autorul fiind imobilizat ulterior de polițiștii.

În baza probatoriului administrat și a mandatului emis de Judecătoria Fălticeni, polițiștii au efectuat, ulterior, în cursul zilei o percheziție domiciliară la locuința suspectului, ocazie cu care, au fost identificate și ridicate, o capcană pentru mamifere mari, mai multe probe biologice provenite de la vânat, o țeavă ce provine de la o armă neletală cu sistem de tragere și mai multe lațuri.

În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru „braconaj cinegetic”, cercetările fiind continuate de polițiști pentru stabilirea întregii activități infracționale a bărbatului de  31 de ani.

Totodată, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Suceava au efectuat verificări cu privire la respectarea legislației specifice de către deţinătorii de armament şi muniţii letale și neletale, ocazie cu care, au fost aplicate două sancțiuni contravenţionale în valoare de 600 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.295/2004, constând în neanunţarea poliţiei în termenul legal de 10 zile, despre schimbarea domiciliului sau reşedinţei, în vederea efectuării de menţiuni în permisul de armă.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare , prevenirea şi combaterea faptelor de braconaj fiind o prioritate a poliţiştilor având în vederea specificul judeţului nostru, notează sursa citată.

 

 


Intră acum și în grupul de