Infiintarea orasului Burdujeni, considerata de primarul Lungu „o smecherie ieftina” a PSD


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Sucaeva, Ion Lungu, a criticat destul de vehement initiativa deputatului PSD de Suceava, Eugen Bejinariu, care a cerut celor de la MIRA sa precizeze daca intentioneaza sa declanseze procedurile necesar­e pentru desprinderea cartierului Burdujeni de restul municipiului Suceava si înfiintarea unui nou oras. Primarul Sucevei a spus, într-o conferinta de presa, ca în urma unei interpelari facute de deputat, MIRA a trimis Primariei o adresa în care solicita un punct de vedere în legatura cu posibilitatea înfiintarii orasului Burdujeni prin desprinderea de municipiul Suceava. Acesta a aratat ca punctul de vedere al Primariei a fost negativ, aratând ca municipiul Suceava are actuala configuratie de peste o suta de ani.

„Este o smecherie ieftina, prin care PSD vrea sa ajunga la administrarea municipiului Suceava”, a declarat Ion Lungu, aratând ca daca se înfiinteaza un nou oras, pâna la organizarea de alegeri, primarul interimar este numit.  

Deputatul Bejinariu a aratat în interpelarea adresata ministrului de Interne si al Reformei Administrative, Cristian David, ca în cartierul Burdujeni traieste aproape 40 la suta din populatia municipiului Suceava si se afla la 5-6 km fata de centrul orasului. „Raspunzând cerintelor cetatenilor, Primaria Suceava a hotarât modernizarea si adaptarea cladirii cinematografului din cartier si înfiintarea în acest cartier a unei microprimarii. Studiile efectuate înainte de decizia achizitionarii fostului cinematograf Burdujeni si de efectuare a lucrarilor de reabilitare demonstreaza nevoia înfiintarii unei noi unitati administrativ-teritoriale – orasul Burdujeni”, se arata în interpelarea lui Eugen Bejinariu.

 ­

­


Intră acum și în grupul de