Jocurile Olimpice – Beijing 2008 » Handbal : Romania-Franta 34-36: Nici macar locul 5…


Intră acum și în grupul de



handbal romania Joi, România ar fi trebuit sa joace semifinala turneului olimpic, în compania Rusiei. Din pacate însa, fetele lui Gheorghe Tadici au fost eliminate marti de Ungaria si adversarul s-a numit Franta. „Tadici a avut niste Mercedesuri si le-a condus ca pe niste Trabanturi sau Dacii. N-a stiut ca fetele au avut sase viteze. A condus tot cu patru”, declara, sub protectia anonimatului, un personaj din handbalul românesc dupa înfrângerea din fata maghiarelor. Din pacate, „Trabanturile” lui Tadici au dat rateuri si în partida cu Franta, adversarele reusind sa se impuna cu scorul de 36-34 dupa nu mai putin de 80 de minute de joc, trimitându-le pe tricolore în lupta pentru locurile 7-8.

Ca si în partida cu Ungaria, fetele lui Tadici au început slab, frantuzoaicele reusind sa se desprinda la 5-1 în primele minute. Ramona Maier a iesit la rampa si a înscris gol dupa gol, reducând din diferenta. Aceiasi Maier a egalat la 12, pentru ca Neagu sa stabileasca scorul primei reprize, 13-12. Dupa pauza, eroina României s-a numit Luminita Hutupan. Veterana echipe noastre a închis poarta în repriza a doua, iar tricolorele au profitat, ducând scorul chiar la 23-18 si 24-19. Din pacate însa, a urmat un nou moment de cadere si frantuzoaicele au reusit sa egaleze, la 26 si chiar sa preia conducerea, cu doar câteva secunde înainte de final. A înscris însa din nou Cristina Neagu si, dupa 60 de minute, tabela arata 27-27.

România a început mai bine prima repriza de prelungiri si s-a distantat la doua goluri. Nu a fost însa de ajuns. Frantuzoaicele au punctat pe finalul celei de-a doua reprize si au egalat la 31, astfel încât meciul a fost suplimentat cu înca 10 minute. Oarecum previzibil, cu moralul la pamânt, fetele noastre au cedat pe final si au parasit partida învinse, scor final 34-36.

 

Hutupan: „Am plâns ca proasta. Nu vreau sa mai aud de handbal!”

Hutupan Lacrimi de durere. Asta s-a putut citi, dupa înfrângerea cu Franta, pe chipul Luminitei Hutupan, chinuit de doua decenii de antrenamente si meciuri la cel mai înalt nivel. Considerata pe departe cea mai buna jucatoare din lotul României la Jocurile Olimpice, portarita tricolora a decis ca nu mai poate îndura. Se retrage definitiv din sportul care a facut-o celebra. „Meciul cu Suedia este ultimul, nu vreau sa mai aud de handbal, ma voi dedica familiei. Am plâns ca o proasta tot timpul si am muncit atât de mult ca sa ajung sa nu fac nimic la aceasta Olimpiada. Am stat atâtia ani, mi-am tocit nervii si acum, la final, nu am nicio satisfactie”, a spus, plângând, Luminita Hutupan.

Handbalista are puterea sa se gândeasca la viitor. Vrea sa-si îndeplineasca un alt vis. Nu mai are nevoie de trofee. A câstigat destule! Vrea un singur lucru: sa fie mama! „Nu vreau sa mai aud de nimic, voi reveni în tara îmi voi face analizele si voi încerca sa am un copil. Acesta este visul meu acum. Sunt atât de trista si atât de dezamagita încât abia pot vorbi”, a mai spus Luminita.

În vârsta de 37 de ani, Luminita Hutupan Dinu a cucerit de-a lungul impresionantei sale cariere trei trofee ale Ligii Campionilor, doua cu gruparea Krim Ljubljana si unul cu Kometal Skopje, trei Supercupe la Europei, doua cu echipa din Ljubljana si una cu Oltchim, si Cupa Cupelor, cu formatia din Vâlcea. În 2005, Luminita a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial de la Sankt Petersburg. Acum, la Beijing… doar lacrimi… lacrimi de durere…

 

Canoe

 

Mironcic, în finala Canoe 1 la 500m

 

Mironcic Florin Mironcic este de neoprit. Dupa ce miercuri obtinuse biletele pentru finala probei de canoe simplu 1.000m, braileanul s-a impus si pe distanta de 500 de metri, calificându-se joi în ultimul act. Ca si în ziua precedenta, Florin a terminat semifinala pe pozitia a doua. Daca miercuri fusese depasit de canadianul Thomas Hall, joi cel care a câstigat cursa a fost ungurul Attila Sandor Vajda, vechea cunostinta din tururile preliminare. Maghiarul a trecut primul la 250 de metri, fiind urmat de Mironcic, la doar noua sutimi de secunda. Sportivul nostru si-a pastrat locul secund pâna la final, fiind cronometrat cu timpul de 1:51.535 si ajungând la jumatate de secunda în spatele lui Vajda.

Florin Mironcic are astfel o mare sansa, de a cuceri doua medalii la Jocurile Olimpice. Speram noi, ambele de aur! Românul este calificat atât în finala probei de 1.000 de metri (azi, ora 10:45), cât si a celei de 500 de metri (mâine, ora 10:45).

 

Canoe

 

Chirila si Cuculici au câstigat semifinala!

 

cuculici Victorii pe linie pentru reprezentantii nostri la canoe. La doar jumatate de ora dupa ce Florin Mironcic se califica în finala probei de C1 500 de metri, perechea Iosif Chirila – Andrei Cuculici a reusit sa obtina promovarea în ultimul act al probei de canoe dublu, pe aceeasi distanta.

Dupa ce marti au terminat în calificari doar pe poziti a patra, ratând promovarea directa în finala, cei doi sportivi români au fost repartizati în recalificari, mai precis într-o semifinala unica. Semifinala pe care, din fericire, au reusit sa o câstige. Iosif Chirila si Andrei Cuculici au câstigat bronzul la Europenele din 2006, din Cehia. Cei doi sportivi români îsi pot adauga o noua medalie în palmares, sâmbata (ora 12:05), când vor evolua în finala probei de canoe dublu 500 de metri.

 


Intră acum și în grupul de