Fotbal, Preliminariile CE 2009 : Succes important al nationalei de tineret


Intră acum și în grupul de

Tara Galilor U-21 – România U-21 0 – 1

“Tricolorii” mici au reusit o victorie mare în Tara Galilor si sunt aproape de Euro 2009. Un meci care ne-a amintit de cel din ‘93, de la Cardiff, când Generatia de Aur s-a calificat la World Cup ‘94

Tinerii fotbalisti români au jucat cu mult tupeu, foarte inteligent, s-au aparat cu eroism în anumite momente si au fost extrem de taiosi pe contraatac. Pustii de la tineret au început curajos meciul si în minutul 5 puteau deschide scorul, prin Chiacu si Tudose, care i-au luat pe rând la tinta pe galezi, din interiorul careului. Dupa aceasta sansa, baietii lui Sandoi au cedat prematur centrul terenului, astfel ca tinerii galezi au reusit sa ajunga, în mai multe situatii, foarte usor, la poarta lui Tatarusanu. Gazdele au început sa controleze jocul cu autoritate si au ratat câteva ocazii rarisime, venite parca sa contrazica media de trei goluri pe meci, pe care o au în aceasta grupa preliminara. Cu un Ropotan, mai degraba distrugator decât constructor de atacuri si cu Torje, mijlocas de banda, constructia tineretului nostru a avut mult de suferit. “Tricolorii” mici au preferat sa stea la cutie si sa încerce sa dea lovitura pe contraatac si a fost cât pe ce sa le iasa, în minutul 26, când Chiacu era sa înscrie cu un lob de mare efect.

Jocul s-a mai echilibrat în partea secunda, când presingul agresiv al românilor a început sa dea roade, galezii fiind nevoiti sa încerce stilul britanic, cu mingi lungi aruncate în careu si respinse fara probleme de Stefan Radu si Tudose. Si a venit minutul 65. Torje a executat “perfid” o lovitura libera de la 35 de metri, perpendicular pe poarta, golkeeperul galez a gafat si mingea s-a scurs în poarta. 1-0 si noua generatie de “tricolori” vedea deja barajul pentru Euro. Pe final, pustii nostri s-au aparat eroic, având în Tatarusanu un viitor mare portar, gata de lupta cu Lobont. O generatie frumoasa, curajoasa, ambitioasa si talentata s-a nascut aseara la Wrexham, Tara Galilor. Va mai amintiti de Cardiff, orasul galez din care Generatia de Aur si-a luat zborul spre America? Sa fie într-un ceas bun!

Au jucat formatiile:

Tara Galilor: Hennessey – Gunter, Rhys Williams, Bale, Wiggins (Church 75) – Blake, Edwards, Ramsey (Bradley 66), McDonald (Brown 82) – Vokes, Evans. Antrenor: Brian Flynn.

România: Tatarusanu – Ninu, Tudose, Stefan Radu, Sepsi – Tanase (Patrascu 63), Ropotan, Torje (Ochirosii 79), Chiacu – Keseru (Mardare 85), B. Stancu. Antrenor: Emil Sandoi.
 

România U-21 este foarte aproape de baraj

Victoria reusita de echipa nationala de tineret în Tara Galilor o duce foarte aproape de barajul pentru Campionatul European de Tineret – 2009, din Suedia. Dupa acest rezultat, elevii lui Emil Sandoi sunt favoriti la câstigarea acestei grupe, ei mai având de disputat doua partide, în Bosnia (6 septembrie) si pe teren propriu chiar cu Tara Galilor (9 septembrie, la Iasi). Câstigatoarele celor 10 grupe de calificare, împreuna cu patru ocupante ale locurilor secunde, cu cel mai bun punctaj, se califica la barajul ce se va disputa în doua manse, tur-retur.


Intră acum și în grupul de