Fotbal, Amical : Aceeasi nationala. Fara vlaga


Intră acum și în grupul de

România – Letonia 1 – 0

Absenta lui Mutu a fost din nou decisiva, iar “tricolorii” au jucat submediocru cu Letonia, la primul meci dupa Euro 2008. Reprezentativa României a amânat sa îsi etaleze “schimbarea la fata” sperata de suporteri dupa parcursul contradictoriu de la Euro 2008. Dimpotriva, campania “tricolorilor” din Elvetia si Austria a lasat riduri de lunga durata în prestatia echipei nationale care a aratat la Urziceni exact ca o baba urâta. Primul dintre ele, lipsa lui Adrian Mutu, care s-a dovedit, chiar si din fotoliu indispensabil selectionatei române. Senzatia amara de “deja-vu” a fost amplificata si de numele arbitrului central, acelasi boem dintotdeauna, Ovebro care ne-a facut cadou un gol anulat pe nedreprt campioanei mondiale Italia. Neobisnuiti cu un adversar contra caruia trebuie sa ataci înca din start, fotbalistii români au capitulat inexplicabil pe plan tactic. Înca din minutul doi, când Karlsons putea deschide scorul. Apoi au iesit în evidenta erorile defensive ale lui Tamas, care a primit un cartonas galben în minutul 12 dupa o intrare grosolana dar si ale lui Ghionea. Nemultumirea lui Piturca, vizibila pe toata durata meciului a adus schimbari pe banda rulanta în a doua parte a meciului. Scorul a fost deschis însa de decizia, corecta, a norvegianului Ovebro de a acorda un penalty dupa un fault al portarului Vannis asupra lui Nicolita în minutul 50. Darul nordicului a fost urmat de transformarea precisa a lui Dica. 1-0. Letonii au replicat imediat prin acelasi Karlsons, al carui sut a izbit bara portii lui Lobont. Gafa defensiva a dus la schimbarea lui Gabi Tamas, stoperul fiind înlocuit de Cosmin Moti. De asemenea, în ofensiva s-a remarcat aceeasi tacere de idei a fotbalistilor nostri. Nu a contat nici faptul ca selectionerul si-a calcat pe inima si a jucat spre final cu doua vârfuri, Bratu si debutantul Costea.

Nationala de fotbal a tarii noastre nu a reusit sa se reabiliteze în fata suporterilor, asta cu doar câteva saptamâni înaintea debutului campaniei de calificare pentru Cupa Mondiala din 2010.

Au evoluat:

România: Lobont – Sapunaru, Tamas (Moti, 62), Ghionea, Pulhac (Nicolita, 46) – Contra (Ogararu, 46), Radoi (Fl. Costea, 73), Paraschiv (Lazar, 46), Cocis – Dica, Marica (Bratu, 46). Antrenor: Victor Piturca.

Letonia: Vannis (Kolinko, 46) – Klava, Stepanovs (Savcenkovs, 65), Gorkss, Kacanovs (Zirnis, 81) – Pereplotkins, Astafjevs (Mezeckis, 79), Laizans (Kolesnicenko, 65), Solonicins – Verpakovkis (Butriks, 74), Karlsos. Antrenor: Aleksandrs Starkovs.


Intră acum și în grupul de