Fotbal : “Miscarile de trupe” din Liga a IV-a


Intră acum și în grupul de

Campionatul Ligii a IV-a, editia 2008-2009, debuteaza duminica, 24 august, de ora 11 (juniorii) si de la ora 13 (seniorii). Partida Avântul Frasin-Bucovina Badeuti  se disputa în devans, sâmbata, 23 august).

Avântul Frasin – Bucovina Badeuti

Dupa doi ani de zbateri în Liga a V-a, Avântul Frasin a reusit în aceasta vara promovarea în Liga a IV-a, dupa un parcurs de exceptie. Chiar daca au dispus de o baza sportiva de nivelul Ligii a III-a, care din pacate a fost mult afectata de inundatiile din luna iulie, primaria locala si câtiva sponsori inimosi au ramas alaturi de echipa si activitatea fotbalistica va continua. Frasinenii nu au facut trasnferuri spectaculoase astfel ca, astazi, la meciul de debut în Liga a IV-a, se vor afla artizanii promovarii în acest esalon. Printre acestia îi amintim pe C. Drelciuc, Mîndrila, Pircu sau Soroceanu.

Gazdele vor avea un meci greu, la Gura Humorului poposind expreimentat echipa a lui Vichente Popescu în rândurile careia se afla Hunceac, Hutanu, Gh. Tatar, M. Gavriliuc, V. David si alti 2-3 jucatori veniti de la Zimbrul Siret.

Viitorul Liteni – Minerul Iacobeni Ciocanesti

Gazdele nu mai vor sa treasca prin emotiile pe care le-au trait în ultimii ani si au facut câteva transferuri de calitate. În primul rând l-au adus la conducerea tehnica pe Bogdan Grosu (ex-Juventus Falticeni), precum si câtiva jucatori tineri: Tunea, Al. Buziuc, A. Buziuc de la Flacara Rosie Udesti, Craiu si Tomescu de la Juventus Falticeni.

Minerul se afla în perioada de omogenizare a unei echipe apoape noi. Ramâne de vazut cum se va descurca Marcel Ivan fara fotbalistii D. Bostan, R. Ivan si B. Iuga.

Dorna Vatra Dornei – CN „Nicu Gane” Falticeni

Dornenii s-au întarit si sunt decisi sa atace în acest an promovarea. La echipa au venit D. Bostan, Bogdan Iuga si Razvan Ivan (toti de la Minerul Iacobeni Ciocanesti) precum si câtiva juniori valorosi de la Cetatea Suceava, care au evoluat în campionatul republican: Cezar si Andrei Ciurla si portarul Gavriloaia.

Falticenenii vor veni cu o echipa alactuita din jucatori tineri, toti nascuti în 1990 sau mai târziu. Conducerea tehnica a echipei va fi asigurata de Dan Dascalescu si Bogdan Anton, astfel ca, ne putem astepta la rezulate surprinzatoare.

Rapid CFR II Suceava Mihoveni – Bradul Vama

Gazdele se bazeaza pe vechiul lot de jucatori dar supriza ar ptea veni de la unii jucatori de la prima echipa a ferovialor, care audrept de joc atât în Liga a III-a cât si în Liga a IV-a.

Oaspetii, luati oarecum prin surprindere de promovarea în acest esalon, nu au reusit decât achizitionarea lui Drehuta de la Viitorul Adâncata.

Bucovina Radauti – Florconstruct Patrauti

Radautenii au fost siguri pe câteva transferuri spectaculoase de la Juventus Falticeni: Halip, Zaharia, sau Zaremba, dar, la ora actuala, doar ultimul a ajuns la echipa ,alaturi de rapidistul Cristi Munteanu.

La Florconstruct sunt doi jucatori noi: Andrian (Releul Mihoveni) si Bidalan (Flacara Rosie Udesti).

Cetatea II Suceava Arbore – Foresta Moldovita

Gazdele se bazeaza pe vechiul lot de jucatori, alcatuit din fotbalisti precum Cerlinca, Ciobanu, Ene, Ignatescu, Crisu, Martinescu, Turliuc dar si pe câteva „prospaturi” de la Cetatea Suceava.

Foresta Moldovita ramâne o enigma pentru AJF, urmeaza sa vedem „cu ce vor iesi pe piata” muntenii.

Steaua Dumbraveni – Unirea Boroaia

Salt spectaculos pentru echipa lui Cornel Dîrman si Mihai Chiriac, de la Liga a V-a la Liga a IV-a. La Dumbraveni se pare ca sunt conditii pentru fotbal si au sosit si câtiva jucatori: Dicher (Cetatea Suceava), Tarcus (Progresul Salcea), Sofian (Viitorul Adâncata).

La Unirea a poposit o echipa noua: Tanasa, Pavel, Morosanu, Beraru, Filipoaia, I. Apetri, Avadanei, Apostinei, M. Apetri, Fl. Ailenei, A. Pana, Iederan, N. Aileni si Grigoriu. Urmeaza sa vedem omogenizarea echipei lui Mihai Arsintoaia.

CS Gura Humorului – Bradul Putna

A fost un meci tare în editia trecuta de campionat si probabil asa va fi si duminica. La humoreni au venit Popescu (Raraul), Droniec (Inter Capu Câmpului) si Andrei Luca (Juventus Falticeni). La Bradul, au poposit multi tineri: Bijec, Fodor, Hrehorciuc, Leonte, Florecu, Turcan, Nicoara, Romega, Dobrea si Ionesi.

      * Perioda de transferuri, atât la Liga a IV-a cât si la Liga a V-a, s-a prelungit pâna la data de 29 august 2008, ora 13.


Intră acum și în grupul de