Vicepremierul Paul Stănescu dă asigurări la Suceava că economiile realizate la proiectele finanțate prin PNDL 2 vor fi utilizate la alte proiecte din județ


Intră acum și în grupul de

Vicepremierul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale, prezent, vineri după amiaza la Suceava, la Comitetul Executiv Județean al PSD Suceava, a vorbit în cadrul ședinței că PNDL 2 va respecta cu strictețe toate etapele prevăzute în program.

Potrivit unui comunicat al PSD Suceava, vicepremierul a dat asigurări primarilor PSD participanți la această ședință, că vor fi decontate toate facturile depuse pentru PNDL 1 și că PNDL 2 va respecta cu strictețe toate etapele stabilite, iar economiile rezultate în urma desfășurării primei etape, vor fi utilizate tot la nivelul județului pentru finațarea unor proiecte eligibile, dar care nu au fost aprobate în această etapă.

PSD Suceava consideră că această decizie este favorizantă pentru județul Suceava care a ocupat primul loc la alocările PNDL 2 cu nu mai puțin de 909 milioane lei.

Sursa citată arată că Adrian Gâdea, secretar de stat responsabil cu PNDL a prezentat situația la zi a județului Suceava privind PNDL 2.

Potrivit acestuia, din cele 253 de proiecte aprobate pentru județul Suceava, pentru 224 au fost deja depuse documentațiile, în condițiile în care data limită este 30 noiembrie, iar pentru 80 deja au fost semnate contractele, restul fiind în analiză la minister, data limită pentru semnarea contractelor fiind 31 decembrie.

La ședința CEx al PSD Suceava de vineri au participat primarii și președinții organizațiilor locale PSD Suceava, membrii Biroului Permanent Județean, consilierii județeni PSD, iar ca invitați Paul Stănescu – vice prim-ministru și ministru al Dezvoltării Regionale, Marius Nica –  ministru delegat pentru Fonduri Europene și Adrian Gâdea – secretar de stat, coordonatorul implementării PNDL.

 


Intră acum și în grupul de