PSD Suceava, indignat de mitingurile nefundamentate ale PNL sau ale unor ONG-uri care nu urmăresc interesele românilor și vrea ca instituțiile de resort să aplice legea în cazul adunărilor neautorizate


Intră acum și în grupul de

Comitetul Executiv Județean al PSD Suceava, întrunit vineri, la Suceava a apreciat că în cele zece luni de guvernare s-au realizat obiective importante din programul de guvernare, dar pe de altă parte a condamnat acțiunile împotriva puterii legitim alese și mitingurile neautorizate ale unor ONG-uri care nu urmăresc interesele românilor.

Potrivit unui comunicat de presă, participanții la CEx al PSD Suceava au exprimat, prin vocea unor primari ca Vasile Berariu de la Boroaia, Gheorghe Fron din Cornul Luncii sau Ioan Pavăl de la Dumbrăveni  indignarea fața de mitingurile nefundamentate susținute de partide politice (PNL-PDL) care au dus țara într-o gravă criză economică în 2010, sau de ONG-uri care nu urmăresc interesele românilor și ale României solicitând instituțiilor de resort să ia atitudine și să aplice legea în cazul acestor adunări neautorizate.

„S-a cerut mai multă fermitate din partea parlamentarilor majorității existente în mod legitim în adoptarea legilor care să limiteze abuzurile de orice natură ale unor instituții sau persoane. Cei care au luat cuvântul au transmis dorința celor pe care îi reprezintă de a-și exprima prin mitinguri susținerea pentru programul de guvernare și față de majoritatea votată, dar spre deosebire de acțiunile ce se petrec în prezent în stradă aceste mitinguri vor fi în cadrul decenței și legalității”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a prezentat analizele efectuate în cadrul Comitetului executiv național ce s-a desfășurat săptamâna trecută la Băile Herculane, jud. Caraș Severin care s-au finalizat prin adoptare unei rezoluții, expusă celor de față de senatorul Virginel Iordache în care, pe de o parte, s-a evidențiat gradul de implementare a programului de guvernare în primele 10 luni, subliniindu-se cele 100 de măsuri importante realizate până acum.

Conform acestei analize, în aceste zece luni de guvernare s-au atins mai multe obiective precum:

– creștere economică de 7% (față de valoarea de 5,5% asumată). România se află pe primul loc după estimarea FMI și pe locul 3 după OECD;

– creșterea cu 10,6% a veniturilor bugetare (un plus de 20 miliarde lei);

– scăderea datoriei guvernamentale la 37,4% din PIB (față de 39% asumat);

– adoptarea salarizării unitare;

– creșterea salariilor în sectorul bugetar cu 21,2% (cu 35% în sănatate, 15% în educație, 50% în cultură, 20% în administrația publică);

– creșterea salariului minim, de la 1250 la 1450 lei;

– creșterea punctului de pensie de la 871 la 1000 lei;

– eliminarea CASS pentru pensionari;

– eliminarea impozitului pe venit pentru pensiile mai mici de 2000 lei;

– creșterea pensiei minime de la 400 lei la 520 lei;

–  creșterea valorii burselor pentru studenți de 83 la 201 lei/luna;

– acordarea gratuității la transport pe calea ferată pentru studenți;

– demararea procesului pentru construirea a 5 spitale regionale și a unui spital republican;

– creșterea cu 16% a veniturilor însoțitorilor persoanelor cu handicap și cu 17,7% a îndemnizației lunare minimie pentru creșterea copilului.

– plata la timp a subvențiilor (3,7 miliarde euro) pentru 885 000 fermieri

– creșterea cu 40% față de 2016 a suprafeței irigate (478 000 ha)

– derularea programului ”Tomate românești” prin care s-au acordat 3000 Euro pentru mai mult de 9000 fermieri;

– eliminarea  a 102 taxe;

– lansarea programului ”START-UP NATION” prin care 8700 firme noi au semnat acorduri de finanțare;

– acreditarea tuturor autorităților de management necesare atragerii fondurilor europene;

„Pe de altă parte participanții la Comitetul executiv național, în urma analizei situației tensionate din spațiul public, au constatat existența unor vulnerabilități ale statului de drept generate de existența unor încercări ilegitime a unor persoane și instituții de a prelua controlul asupra puterii politice alese democratic, încercări de stopare a programului de guvernare și de discreditare a liderilor politici PSD-ALDE.Toate acestea pe fondul unei lipse totale de reacție a președintelui României”, se arată în comunicat.


Intră acum și în grupul de