Fotbal, Liga I : Dezinteres si un egal obtinut pe final de meci


Intră acum și în grupul de

Gloria Bistrita – Steaua Bucuresti 2 – 2

      „Nici macar nu ma gândesc la meciul cu Bistrita. I-am spus lui Lacatus sa joace cu rezervele si sa odihneasca titularii. Este obligat sa joace cu echipa a doua”, declara patronul Stelei, Gigi Becali, înainte de partida ros-albastrilor cu Gloria Bistrita.  „Fiara” s-a conformat „sfatului” venit din partea patronului si a trimis în teren o echipa în care s-au regasit nume precum Ionut Rada, Tiago Gomes, Rica Neaga sau Eugen Baciu, folosit în premiera fundas de banda dreapta, în locul accidentatului Golanski.

      Din fericire însa pentru stelisti, nepasarea si indiferenta nu au fost taxate decât cu o remiza, scor 2-2. Asta pentru ca una dintre rezervele Stelei s-a încapatânat sa creada în sansa echipe sale, marcând de doua ori si evitând o înfrângere care si-ar fi putut spune cuvântul nu acum, dar cu siguranta în luna mai a anului viitor.

      Gazdele au început în forta si au reusit sa deschida scorul în chiar debutul meciului. În minutul 5, Csaba Borbely a patruns în careu si a sutat din unghi, iar Zapata a gresit din nou, amintindu-ne de gafele din partidele cu FC Brasov si FC Vaslui.

Steaua îsi arata coltii pentru prima data în acest meci în minutul 12. Tiago trimite un „trasor” de la distanta, iar Albut, boxeaza.

      Dupa alte 12 minute, Steaua cere penalty! Arthuro cade în careu, însa Cristi Balaj lasa jocul sa continue, neacordând lovitura de la unsprezece metri. Gazdele trec pe lânga golul de 2-0 în minutul 28. Borbely scapa singur cu Zapata. Columbianul îl încurca pe bistritean, iar Coroian, aflat în apropiere, se încurca în minge si faza e rezolvata de fundasii Stelei. Finalul de repriza le-a apartinut însa oaspetilor. Mai întâi, în minutul 37, gruparea vicecampioana rateaza ocazia partidei. Rica Neaga reia cu capul, din apropiere, dar mingea ocoleste transversala. Apoi, cu doua minute înainte de pauza, vine si golul de 1-1. Bogdan Stancu primeste o pasa de la Arthuro si îl învinge pe Albut, marcând al treilea gol al sau.

      A doua repriza nu a fost, din pacate, la fel de animata ca prima. Introdus în locul lui Arthuro în minutul 58, Dayro Moreno este aproape de a marca golul de 1-2 la prima atingere. Sutul columbianului trece însa peste transversala. Oaspetii îsi trec în cont o noua sansa de a marca în minutul 63: Bogdan Stancu centreaza de pe partea dreapta, Neaga întoarce cu capul în centrul careului, însa Dayro Moreno nu poate relua din prima si comite fault în atac. Colac peste pupaza, gazdele dau lovitura de gratie cu 17 minute înainte de final. Tânarul Adrian Hora tâsneste impetuos, profita de un moment de somnolenta al apararii steliste si îl învinge pe nefericitul Zapata cu un sut din interiorul careului.

      Pe final, stelistii au încercat din rasputeri sa egaleze. În minutul 80, Dayro Moreno centreaza bine pentru Neaga, dar mijlocasul ros-albastrilor nu nimereste mingea. Cu trei minute înainte de final, Eugen Baciu îi trimite aceluiasi Dayro Moreno, dar nici de aceasta data mingea nu vrea sa intre în poarta, columbianul reluând prea slab pentru a-l învinge pe Albut. Când nimeni nu mai credea însa, Steaua reuseste „minunea”. Bogdan Stancu îl învinge pe Albut în minutul trei de prelungiri, cu un lob din interiorul careului mare, restabilind egalitatea.

      Scor final 2-2, dar acest meci a fost probabil deja uitat de stelisti. Urmeaza adevaratul test de maturitate al vicecampionilor. Returul cu Galata, de miercuri.

Au evoluat formatiile:

Gloria Bistrita: Albut – Panc, Fl. Moldovan, Frasinescu, Al. Vagner – Cip. Petre (Ad. Hura, 46), Marginean, Achim , Diogo Ramos (Velcovici, 73), Borbely – Cr. Coroian (Sabou, 61). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabau.

Steaua: Zapata – Baciu, Rada (M. Radoi, 51), Ghionea, Nesu – Nicolita, Tiago, Neaga, Toja (Kapetanos, 78) – B. Stancu, Arthuro (D. Moreno, 58). Antrenor: Marius Lacatus.

Oltenii nu se dezmint: Craiova a învins si Otelul

„U” Craiova – Otelul Galati 1 – 0

      Primul meci din campionat în care Gabriel Paraschiv nu a marcat si nici nu a avut o evolutie buna a coincis cu primul esec al galatenilor. Debutant la nationala la mijlocul acestei saptamâni, capitanul galatean a parut a fi sufocat de laudele care i-au fost aduse în acest debut de sezon. Craiova continua traseul ascendent si obtine o noua victorie care betoneaza moralul pustilor olteni.

      În duelul dintre Costea si Paraschiv, olteanul a punctat primul, „briliantul” Baniei având doua sanse de a marca în primele zece minute. Ritmul partidei s-a mentinut destul de ridicat, tinând cont de caldura pe care au fost nevoiti sa o suporte jucatorii. Galatenii ies de la cutie si încep sa echilibreze disputa, dupa startul mai bun al gazdelor. R. Stancu si Bourceanu au cele mai importante ocazii ale oamenilor lui Grigoras, însa impresia generala a primei parti a fost ca elevii lui Napoli au fost mai periculosi. Iar proaspatul international al Galati-ului, golgheterul campionatului, a ramas dator.

      Dorel Stoica si Jelev îi încearca pe cei doi portari cu suturi de la distanta în debutul partii a doua, însa pustiul Gângioveanu îsi dovedeste din nou valoarea, centrarile sale din corner fiind trimise în poarta de Gaman (61) si în bara de Costea (58). Otelarii încearca sa iasa la joc dupa primirea golului, însa mai aproape de gol este Prepelita care, dupa un sprint de 20 de metri trage periculos pentru Kolev. Anca centreaza bine pentru Vitaici, dar noul intrat rateaza tinta din 8-9 metri. Grigoras risca si forteaza în atac, introducându-l în teren pe Silviu Ilie în locul argentinianului Viglianti. Barboianu si Vitaici au ultimele sanse ale partidei, însa nu se mai întâmpla nimic. Craiova obtine o noua victorie, în timp ce Otelul sufera prima înfrângere din acest sezon.

Au evoluat formatiile:

„U” Craiova: Bornescu – Dananae, Gaman, Mitchell, Rose – Prepelita, D. Stoica, Dilevski – Gângioveanu (Barboianu, 79), Fl. Costea – Baird (Dina, 10, Firtulescu, 58). Antrenor: Nicolo Napoli

Otelul Galati: Kolev – Cojoc, Sg. Costin, Jelev, Salagean – G. Paraschiv, Bourceanu, Viglianti (S. Ilie, 80), R. Stancu (Vitaici, 66) – L. Iorga, Pena (Anca, 46). Antrenor: Petre Grigoras  

Nocturna ieseana a trimis trei puncte pe litoral

Poli Iasi – Farul Constanta 0 – 3

Eveniment inedit la ceea ce ar fi trebuit sa fie a patra partida din aceasta etapa a Ligii I. Nocturna stadionului pe care evolueaza Poli Iasi a refuzat sa se aprinda, iar confruntarea dintre echipa lui Ionut Popa si Farul Constanta nu a mai avut loc. Oaspetii au câstigat meciul cu 3-0, la masa verde.

Oficialii si jucatorii celor doua formatii au asteptat ca problemele cu nocturna de pe stadionul „Emil Alexandrescu” sa se rezolve, dar dupa 30 de minute, arbitrul Istvan Kovacs a fluierat finalul partidei.

La putine momente dupa, ca prin minune, s-a facut lumina în Copou, însa cavalerii fluierului si jucatorii lui Ion Marin nu au mai iesit pe teren, acolo unde erau asteptati de ieseni, care sperau ca meciul sa aiba loc în cele din urma.

Nu s-a întâmplat asa, iar Farul „obtine” o victoria la masa verde, facându-l pe tehnicianul gazdelor, Ionut Popa, sa spuna: „Parca suntem blestemati”. Din câte se pare, daca tinem cont de ceea ce s-a întâmplat si sâmbata, dar si în primele patru etape, exista un strop de adevar în cuvintele lui Popica.

La Iasi, ar fi trebuit sa evolueze urmatoarele garnituri:

Poli Iasi: Plesca – Buta, Onut, L. Munteanu, Pecnick – Viveiros, Bersnjak, Naidin, M. Oprea – C. Tanasa, Cr. Bratu. Antrenor: Ionut Popa.

Farul: Curca – Farmache, I. Barbu, Schiopu, Maxim – Teekloh – Bacila, Rusmir, Voiculet, Gerlem – Chico. Antrenor: Ion Marin.

Remiza nou-promovatelor

Gaz Metan – FC Brasov 0 – 0

      Vineri seara, în prima disputa a etapei a cincea din Liga I, Gaz Metan si FC Brasov s-au întâlnit într-o partida ce se anunta pe viata si pe moarte, în urma declaratiilor facute în zilele premergatoare. Pe scurt, ambele echipe aveau nevoie de victorie. Din pacate însa pentru ele, cele doua nou-promovate s-au anulat reciproc si nu au scos decât o remiza alba.

      Oaspetii au început ceva mai motivati, dornici de a obtine primele puncte din deplasare în acest sezon. Roman semneaza prima ocazie a partidei, în minutul patru, dar suteaza dezamagitor, dupa ce driblase în prealabil trei adversari. Hadnagy rateaza si el doua minute mai tarziu, reluând peste poasrta, la un corner batut de Catalin Munteanu. Gazdele raspund în minutul 17, prin Eric, dar Stelea apara sutul mijlocasului mediesean. Dudita îsi încearca si el norocul în minutul 20, dar trimite pe lânga poarta.

      Pe o caldura infernala, motiv pentru care arbitrul Sebastian Coltescu a permis fotbalistilor celor doua echipe sa ia o pauza de hidratare în minutul 22, cele doua echipe au lasat de înteles ca nu pot mai mult, prestând un joc în multe minute plictisitor. Pâna la pauza nu s-a mai consemnat decât faza din mintul 32, când Stelea a respins în corner sutul din 12 metri al lui Sabou. În urma acestei faze, arbitrul asistent a ridicat fanionul, semnalizînd pozitia de ofsaid a lui Sabou.

      Dupa pauza, nimic nou. Oaspetii trec pe lânga deschiderea scorului la trei minute de la reluare, dar Romeo Surdu nu poate finaliza o centrare buna trimisa de Catalin Munteanu. Faza se repeta în minutul 56, cu aceiasi protegonisti. Nici de aceasta data însa jucatorul adus de la Steaua în aceasta vara nu poate introduce balonul în poarta, sutând slab de la marginea careului. Nici Hadnagy nu are mai mult noroc, ex-ploiesteanul sutând în Stetca, dupa o patrundere în careu.

      În minutul 70, Prodan îl depaseste pe Oros, scapa singur cu Stelea, dar sutul sau din unghi trece pe lânga poarta. Aceasta a fost de altfel una dintre putinele faze de poarta ale mediesenilor din repriza secunda. Repriza care s-a încheiat cu o ocazie mare a lui Hoban, care finalizeaza o frumoasa actiune de atac cu un sut plasat, dar mingea ocoleste de putin poarta lui Stelea.

      Scor final 0-0, o remiza care nu avantajeaza niciuna dintre cele doua echipe. În urma acestui rezultat, brasovenii cumuleaza sapte puncte, în timp ce mediesenii ajung la cota cinci.

      Au jucat echipele:

Gaz Metan: Stetca – Buzean, Z. Markovic, Falemi, Craciun – Sabou (Curtean, 51), Eric (Zaharia, 57), Dudita, Hoban – Boaru (Gego, 73), Prodan. Antrenor: Cristian Pustai.

FC Brasov: Stelea – Ezequias, Oros, Constantin, Rui Duarte – C. Munteanu, Ilyes, Adriano (Cristescu, 84), M. Roman (Senin, 57) – Hadnagy, Surdu (Dedu, 62). Antrenor: Razvan Lucescu. 


Intră acum și în grupul de