Sindromul Zarojanu


Intră acum și în grupul de

Avertizam PNL Suceava, în urma cu câteva saptamâni, asupra faptului ca nu are oameni, ca sa nu mai pomenim de oameni de valoare. Si multi m-au criticat atunci. Revin azi si spun din nou ca PNL Suceava începe încet-încet sa intre într-o zona a penibilului, generata în special de dorinta celor care au mai ramas în organizatia Suceava de a se face remarcati cu orice pret. Spus sub o alta forma, mai transanta, flacaii si fetele care conduc destinele partidului cred ca sunt buni la toate si mai ales pentru toate functiile care se mai inventeaza. Iar ultima functie pe care au „inventat-o” a fost cea de subprefect.

Sa nu credeti cumva ca functia a fost dupa voia PNL. Nu. PD-L Suceava l-a anuntat pe Orest Onofrei drept competitor pe frontul lor de lupta, iar acesta si-a dat demisia din subprefect. Si cum PNL e la guvernare, la Bucuresti, ca la Suceava din guvernare PNL face parte si la PD-L si la PSD, s-au gândit liberalii ca e rost de ceva OS. Când te uiti din afara ringului la ce se întâmpla în PNL Suceava te ia râsul instantaneu. Bietii liberali, nu au putut face nimic, dar nimic, ca sa mai schimbe câte unul sau altul dintre PD-L-istii ce conduc descentralizatele din Suceava. Într-un fel e mai bine asa pentru ca daca PD-L-istii care sunt acum pe functii si-ar fi dat demisia de onoare (nu ca suna distractiv ?? când vorbesti de onoare la acesti oameni…) ma întreb cine oare ar fi ocupat functiile ramase libere?!? Pentru ca nu e simplu deloc. Iar acum e cearta pentru un post.

Revenind la functia de subprefect, care înca nu e libera, ca sa fim foarte corecti, pentru ea au început sa se înfoaie în partid spiritele. Iar cei care se considera cu vocatie de lideri încep sa arate ca e momentul sa li se recunoasca valoarea. Asa se face ca pentru functia de subprefect a fost „aleasa” doamna Angela Zarojanu. Nu am nimic împotriva doamnei Zarojanu. Nici nu as avea vreun motiv. Ma îngrijoreaza însa faptul ca PNL Suceava  nu mai are cu cine sa iasa în fata. Nu e cumva Angela Zarojanu cea care a pierdut cu succes alegerile locale de acum 2 luni? Nu e ea cea care se joaca de-a demisia din partid luni, pentru ca vineri sa sustina conferinte de presa din fotoliul de prim-lider? Nu e ea cea care sa detina si presedintia organizatiei de femei? Nu tot ea a ales ce calitate sa aiba pentru patru ani de aici înainte, de consilier judetean sau local si dupa ce a fost patru ani viceprimar al Sucevei a plecat la CJ? Si tot ea vrea subprefect…E bine asa. Eu unul as mai fi stat un pic, macar sa se aseze praful peste rezultatele alegerilor locale. Ar fi fost un semn de mare decenta sa fii ales ca subprefect si sa refuzi, dar ma îndoiesc ca doamna Zarojanu va face vreun pas în spate. Poate ca domnia sa si-ar dori, numai ca nu stiu daca mai are loc, pentru ca în spatele sau sunt multi altii care o împing sa faca fie un lucru, fie altul.

Asa mi s-a parut ca a stat treaba si cu candidatura la Primaria Suceava. Era evident ca nu are nici o sansa în fata lui Lungu, era evident ca este o femeie care nu se poate bate în campanii de presa murdare, era evident ca e facuta dintr-un aluat uman bun si totusi a fost sacrificata. Am o mare îndoiala si cu privire la posibilitatea ca PNL sa o numeasca subprefect, pentru ca ar trebui mai întâi sa o faca functionar public. De toate a fost Angela Zarojanu în viata ei, numai functionar public înca nu. Ma întreb oare ce mai urmeaza si daca cei care sunt în prejma doamnei îsi dau seama ce pericol o paste. Ce al penibilului total. O decredibilizare totala în fata oamenilor, mai ales acum când înca mai rasuna clar în urechile oamenilor acel frumos slogan din campania electorala a PNL: „Pentru noi, onoarea conteaza!!”. Dar cât timp oare? Pâna când?

Dupa fiecare sedinta a ceea ce PNL numeste Biroul Permanent Judetean Interimar, mi se releva tot mai clar ca seniorii liberali suceveni nu au atins fundul sacului. Ei înca mai au ce pierde si sunt bucurosi sa o faca. Începând cu reputatie, timp si terminând cu nominalizarea prin colegiile pentru Parlament a unor fosti PRM-isti si PSD-isti. Dar acesta va fi un alt subiect asupra caruia voi reveni. Si de data asta chiar o voi face.

Mihai Chira


Intră acum și în grupul de