Maica stareță a mănăstirii Voroneț acuză Romsilva că lovește în Biserică


Intră acum și în grupul de

Maica stareță a mănăstirii Voroneț, Irina Pântescu, a declarat, marți,  după ce a primit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Ofiţer că Romsilva lovește în Biserică.

Maica stareță a mănăstirii Voroneț, Irina Pântescu, a primit, marți,  Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Ofiţer oferit prin decret al președintelui Klaus Iohannis, acesta fiind înmânat de un consilier prezidențial.

După primirea distincției, maica stareță a spus că ea consideră că aceasta a fost primită de Biserica din Bucovina.

Ea a povestit și o pildă, despre un bărbat care a venit la spital cu un ochi scos și când a fost întrebat ce a pățit a spus că ochiul i-a fost scos de fratele său și că „de asta l-a scos așa de adânc”.

Ea a arătat că astăzi în Bucovina, suferă, pentru că fratele Bisericii din Bucovina, Romsilva Suceava, i-a scos un ochi, prin contestarea retrocedării Fondului Bisericesc din Bucovina și că încearcă în continuare să îl scoată și pe celălalt.

„Sunt niște oameni în spate, sunt niște interese care lovesc în Biserica noastră, însă Dumnezeu nu-i ajută”, a spus maica stareță.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a mulțumit maicii starețe pentru tot ceea ce a făcut pentru Voroneț, pentru Bucovina, pentru Biserica Ortodoxă și pentru România, subliniind că are rădăcinile acolo.

El și-a amintit că era inginer silvic în 1993 la Gura Humorului, iar maica stareță abia fusese numită în funcție și a amintit de perioada grea de atunci când mănăstirea Voroneț a fost redeschisă.

Flutur a spus că atunci când mergi la Voroneț de încarci de românism,de patriotism.

„Voroneț este o școală”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de