Din octombrie, bancile vor acorda credite in functie de veniturile declarate la Fisc


Intră acum și în grupul de

Noile norme BNR privind creditarea au fost publicate la sfârsitul saptamânii în Monitorul Oficial. Potrivit regulamentului, bancile vor acorda credite în functie de veniturile declarate la Fisc. Vechile conditii de creditare mai sunt valabile pâna la începutul lunii octombrie. Potrivit noilor conditii de creditare, vom putea lua mai multi bani de la banca în cazul în care optam pentru un credit în lei si mai putini daca optam pentru un credit în valuta.  
 
Potrivit noului regulament, bancile vor calcula gradul de îndatorare la creditele acordate populatiei pe baza unor venituri cu cel mult 20% peste cele declarate la Fisc în anul anterior si nu doar în functie de adeverinta de salariu sau alte documente, cum este în prezent.
 
De asemenea, s-a decis schimbarea denumirii de test de stres, pentru ca bancile sa nu îsi sperie si mai tare clientii. Vechile conditii de creditare mai sunt valabile pâna la începutul lunii octombrie. În cel mult 45 de zile de la publicarea regulamentului în Monitorul Oficial, bancile trebuie sa-l transmita pentru avizare Bancii Nationale.


Intră acum și în grupul de