Ucrainean amendat cu 5.000 de lei, după ce a încercat să introducă ilegal în țară, prin Vama Siret, chihlimbar în valoare de aproximativ 80.000 euro


Intră acum și în grupul de

Inspectorii vamali de la Biroul Vamal de Frontieră Siret au descoperit într-un microbuz condus de un cetăţean ucrainean 26 kilograme de chihlimbar, ce valorează circa 80.000 euro.

Potrivit ANAF, un cetăţean ucrainean a încercat să intre în țară la volanul unui microbuz marca Mercedes S 320, însă la controlul vamal realizat asupra autovehiculului au fost descoperite ascunse aproximativ 5970 bucăţi de chihlimbar, respectiv cantitatea de 26 kg, sub spătarul banchetei din spate.

„Bunurile au fost reţinute în vederea confiscării la Vama Siret, conducătorul auto ce a încercat să le introduca ilegal în ţară fiind sancţionat cu amendă contravenţionala în valoare de 5.000 lei, în conformitate cu HG 707/2006”, a precizat sursa citată.

ANAF a mai arătat că materialul descoperit va fi trimis în vederea expertizării către Centrul Gemologic Român, urmând să fie valorificat ulterior.

 

 

 

 


Intră acum și în grupul de