Ion Lungu și Gheorghe Flutur au inaugurat iluminatul special pentru Sărbătorile de Iarnă de Ziua Bucovinei. Flutur: Dăm startul Centenarului Unirii Bucovinei cu Ţara


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, au inaugurat, marți seara, de Ziua Bucovinei, iluminatul special pentru Sărbătorile de Iarnă în prezența a câtorva mii de suceveni.

„Sărbătorim așa cum se cuvine Ziua Bucovinei. Suntem mândri că suntem bucovineni, suntem mândri că suntem bucovineni. Astăzi sărbătorim ziua noastră, Ziua Bucovinei, iar vineri sărbătorim Marea Unire, ziua tuturor românilor”, a spus Ion Lungu care a transmis la mulți ani tuturor bucovinenilor și a dat startul numărătorii inverse pentru aprinderea luminițelor de sărbători.

După inagurarea iluminatului de sărbători, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că a fost dat startul Centenarului Unirii Bucovinei cu Ţara.

„Dragii mei, astăzi, pentru noi e o mare sărbătoare. Pe 28 noiembrie Bucovina s-a unit cu Ţara, şi asta s-a făcut la Cernăuţi,la Congresul General al Bucovinei când, în unanimitate, s-a votat această unire şi noi suntem primii aici, la Suceava, şi dăm startul Centenarului”, a spus Flutur.

El a menționat că au fost mai multe evenimente frumoase în cursul zilei, fiind inaugurată Sala Bucovinei de la Consiliul Judeţean Suceava, o sală foarte frumoasă și s-a desfășurat o şedinţă solemnă, în care a fost marcat momentul 1918, au avut loc evenimente la Biblioteca Bucovinei, au fost întâlniri cu români din diaspora, un spectacol cu maestrul Grigore Leşe şi o lansare de carte.

„Avem invitaţi din Basarabia noastră dragă, din Nordul Bucovinei, de la Cernăuţi, de la Alba Iulia, avem reprezentantul Preşedinţiei României şi al Guvernului de la Bucureşti, le mulţumesc tuturor, pentru că au venit să dea un semn de unitate, iar noi, sucevenii, asta facem, de aici, din Cetatea lui Ştefan cel Mare, transmitem un semn de unitate, pentru că e nevoie de aşa ceva. E nevoie de înţelepciune şi unitate, să iubim Bucovina, că merită, să vorbim despre Bucovina”, a spus Flutur.

El a mulțumit sucevenilor care au venit în număr atât de mare.

Înaintea concertului cu Holograf a fost proiectat un film documentar despre istoria Bucovinei.

Grupul Folcloric „Flori de măr” din Rășca a deschis această manifestare cu un concert de colinde.


Intră acum și în grupul de