Ion Lungu, de Ziua Bucovinei: Astăzi îi cinstim pe cei care au făcut această unire. Datorită lor astăzi suntem o țară puternică


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, marți, la ședința solemnă cu ocazia Zilei Bucovinei, că această zi este importantă pentru bucovineni care îi cinstesc pe cei care au realizat unirea și cărora li se datorează faptul că România e o țară puternică.

„Este o zi importantă astăzi pentru noi”, a spus Ion Lungu care a adăugat că, dacă nu se întâmpla Unirea Bucovinei cu România, probabil că nu se putea face Marea Unire de la Alba Iulia.

„Astăzi îi cinstim pe cei care au făcut această unire și vorbim de fruntașii lor, Iancu Flondor, Ioan Nistor, Iacob Zadik, dar au fost și foarte mulți alții pe care trebuie să-i omagiem pentru că datorită lor astăzi suntem o țară puternică, o țară care, ne dorim noi, să aibă un cuvânt de spus în UE”, a spus primarul.

Ion Lungu consideră că este bine ca an de an să fie marcată așa cum se cuvine această zi a Bucovinei.

Totodată, ținând cont că în sală se afla vicepreședintele Consiliului Raional Soroca, Vladimir Nicuța, Ion Lungu a anunțat că CL Suceava a votat înfrățirea cu orașul Soroca.

El a spus că  parteneriatul va fi semnat în 10 februarie, la Suceava, când se vor împlini 630 de ani de atestare documentară a Sucevei.

 


Intră acum și în grupul de