Acasă Actualitate Un fumator a fost la un pas de a da foc padurii...

Un fumator a fost la un pas de a da foc padurii din Saru Dornei


Intră acum și în grupul de

Padurea din Saru Dornei a fost la un pas de a lua foc din cauza inconstientei unui fumator. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, duminica la ora 08:06, Detasamentul de Pompieri Vatra Dornei, Garda de Interventie Gura Humorului, împreuna cu Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Saru Dornei, Directia Silvica Suceava si Inspectoratul Judetean de Jandarmi au intervenit cu 4 autospeciale si 3 motopompe pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la vegetatie uscata si resturi de exploatare la o parcela ce apartine lui Catalin I., administrata de Ocolul Silvic Vatra Dornei, din localitatea Saru Dornei.

Când pompierii au ajuns la fata locului, incendiul se manifesta la vegetatie uscata si resturi de exploatare aflate într-o zona greu accesibila la o altitudine de 1800 m, existând pericolul de propagare la fondul forestier din apropiere.



Incendiul a fost lichidat la ora 14.50, fiind distrusa vegetatia uscata si resturi de exploatare pe o suprafata de cca 200 mp.

Primele cercetari au evidentiat ca focul a izbucnit din cauza neglijentei unui fumator, care a fumat în locuri nepermise.

Echipa de interventie a reusit sa salveze fondul forestier învecinat.

             


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version