Marea predare … de toamna. Marca PSD Suceava.


Intră acum și în grupul de

Ma uit la liderul judetean al PSD Suceava, Gavril Mîrza, si nu-mi vine a crede ca acesta a uitat cu cine s-a batut în primavara acestui an si cine îi este adevaratul adversar politic. Ma uit la Gavril Mîrza, acel Mîrza care a pierdut alegerile pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Suceava în favoarea PD-L-istului Gheorghe Flutur si nu pot sa cred ce blând si tandru vorbeste de PD-L Suceava si mai ales nu spune nimic de Gheorghe Flutur si echipa sa de la vârful CJ. L-am urmarit pe fostul sef al judetului Suceava, ca asta a fost Mîrza în ultimii 12 ani, cum s-a dat deoparte la foarte scurt timp dupa ce a pierdut sefia CJ.

De ce tace Mîrza, de ce nu iese la bataie, când stie cu ce se manânca treaba în Consiliu? Sunt întrebari pe care si le pun probabil si o serie de membri ai PSD Suceava. Ma mira în continuare foarte tare faptul ca liderul social-democratilor suceveni nu întelege ca în judetul Suceava opozitia este PSD, iar cei de la „Putere”, si nu glumesc deloc când spun asta, sunt cei de la PD-L. PNL sunt pur si simplu tolerati la guvenarea locala si se chinuie din când în când sa-si mai impuna un om pe ici pe colo, fie sustinut de Mihai Sandu-Capra (liderul de necontestat al combinatiilor în PNL), fie de Mihai Aurel Steiciuc. Cert este ca PSD e opozitia, iar PD-L cei care fac si dreg. Actuala conducere a PSD ignora cu buna stiinta faptele si tot da în „guvernarea PNL” de parca acestia ar mai conta acum, la cei sub 10 % cât le-a oferit electoratul la alegerile locale din iunie. Gavril Mîrza ar trebui sa înteleaga faptul ca se asteapta de la el mai multa combativitate pe frontul de lupta, mai ales ca tot mai multe voci acuza o oarecare tendinta de „non-combat” care, se spune printre PSD-istii care nu au avut loc în colegiile uninominale, ar tine de o întelegere tacita  dintre fostul si actualul presedinte al CJ.  

Altfel nu-mi pot explica de ce PSD Suceava îsi ascunde candidatii pentru Parlamentul României de parca ar fi castraveti la murat si când dau de prea mult soare sau de aer se acresc mai mult decât ar fi cazul. Chiar nu pricep … în conditiile în care alegerile uninominale înseamna tocmai expunerea „marfii” pe taraba electorala cât mai la vedere si în cât mai multe locuri. O fi vreo strategie sau chiar a început reforma interna în PSD si pâna la asezarea apelor se vrea liniste? Ma îndoiesc iar. Sper însa ca pâna pe la mijlocul lui noiembrie, PSD Suceava sa aiba o strategie bine pusa la punct, nu de alta, dar daca mai merg mult în ritmul acesta risca sa devina mai rau ca PNL în momentul de fata.

PS: Si când ma gândesc ca drumul european de la Suceava la Vatra Dornei nu e nici macar marcat pe mijloc, iar enoriasii îsi smulg parul din cap când trec cu rotile prin sant noaptea târziu, ma cutremur de placere la ce as putea zice daca as fi politician. I-as invita pe Flutur si pe prefectul Stefan Baisanu, zilnic, sa faca traseul. Asa, de dragul politicii … facute în interesul cetateanului si nu invers.

Mihai Chira


Intră acum și în grupul de