Fotbal, Liga I : Unirea Urziceni invinge Otopeniul si urca pe primul loc


Intră acum și în grupul de

CS Otopeni – Unirea Urziceni 1 – 2

      Unirea Urziceni este pe primul loc în Liga 1. Într-un sezon în care campioana din Gruia se ia la trânta cu cele trei puteri din Bucuresti si cu celelalte doua din Moldova, Unirea lui Dan Petrescu si MM Stoica ocupa, dupa cinci etape, fotoliul de lider!

      Luni seara, urzicenenii aveau nevoie de o victorie la orice scor pentru a urca pe prima pozitie în clasament. Punct ochit, punct lovit! “Chelsea de Ialomita” s-a impus la limita cu scorul de 2-1 la Ploiesti, în fata unui CS Otopeni care a vrut, dar nu a putut.

      Eroul Unirii se numeste Marius Onofras, un iesean adus la Urziceni de ochii formati ai cuplului Dan Petrescu – Mihai Stoica. Onofras a înscris ambele goluri ale formatiei sale, oferindu-si un cadou frumos, la câteva zile dupa serbarea zilei de nastere.

      Ieseanul de 28 de ani a marcat prima reusita a întâlnirii în chiar minutul 5. Mara arunca o minge în careu, Scarlatache respinge gresit si Onofras prinde un sut fara preluare, scuturând plasa portii lui Cristi Munteanu. La adapostul rezultatului de pe tabela, Unirea avea sa combine cu lejeritate, fiind chiar la un pas de a-si mari avantajul în minutul 20, la lovitura de cap trimisa de masivul Mehmedovici. La faza imediat urmatoare, timida pâna în acel moment, formatia gazda a trecut si ea pe lânga gol, Vali Negru reluând peste poarta lui Arlauskis, dintr-o centrare buna venita de la Florin Manea. În cele din urma însa, insistenta gazdelor din ultimele minute avea sa-si spuna cuvântul. Eroul ilfovenilor din partida pierduta cu Dinamo, Hristu Chiacu, marcheaza din nou, profitând de o bâlbâiala a apararii ialomitene si egalând situatia pe tabela.

      La pauza a fost însa 1-2, oaspetii revenind la conducere prin acelasi Onofras. Atacantul Unirii l-a învins din nou pe „Babicu”, în ultimul minut al reprizei, cu un sut frumos, la coltul lung.

      A doua repriza a fost nimic mai mult decât o lupta oarba a gazdelor pentru egalare. Egalare ce nu s-a mai produs. Unirea a jucat inteligent, cu cap, si a fost chiar la un pas sa-si majoreze diferenta în minutul 78, prin acelasi Onofras, care de aceasta data nu a putut sa îl învinga pe Munteanu. Misiunea ilfovenilor a devenit imposibila cu zece minute înainte de final, când Dumitrescu a fost eliminat în urma unui fault asupra lui Apostol. Si, cum Otopeniul nu este Realul de duminica seara, care a câstigat Supercupa Spaniei în 9 oameni, la sfârsit, tabela arata un 1-2 care afunda si mai mult echipa gazda în subsolul clasamentului, dar care îi arunca pe oaspeti fix pe fotoliul de lider.

      Au jucat formatiile:

      CS Otopeni: Cr. Munteanu – Cl. Dumitrescu, Scarlatache, Perreira, Musat – Chiacu, Vali Negru (Nasser, 66), Pana, Cr. Constantin – Fl. Manea (Predescu, 74), L. Ganea (Draghici, 71).

Antrenor: Gabriel Margarit.

      Unirea Urziceni: Arlauskis – E. Nicu, Galamaz, Mehmedovici, Bordeanu – Brandan – Mara, Todoran (I. Apostol, 61), Paduretu – Onofras, Rusescu (Danalache, 84). Antrenor: Dan Petrescu.  

Pandurii, la prima victorie a sezonului

Pandurii Tg. Jiu – FC Arges 3 – 1

      „Abordam fiecare meci la victorie, cu atât mai mult pe acesta cu Pandurii”, declara încrezator Cornel Penescu înainte de epilogul etapei a cincea a Ligii I, de la Târgu Jiu. Din pacate însa pentru el, proverbul conform caruia socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea din târg s-a aplicat din nou.

      Cumulând doar un punct din patru etape, Pandurii lui Eugen Neagoe aveau nevoie de victorie ca de aer. Dupa un meci în care s-au daruit si au jucat, în sfârsit, ca o echipa în adevaratul sens al cuvântului, gorjenii au fost rasplatiti la final de tabela, care arata un scor optimist si datator de sperante, 3-1.

      Pandurii au atacat din start poarta lui Bosneag, astfel aparând ocaziile lui Orac si Pacurar din primul sfert de ora. În a doua jumatate a reprizei, gazdele apasa pedala de acceleratie si fazele se succed în careul pitestean într-un ritm uluitor. În minutul 27, Vasilache centreaza pentru Iordache, jucatorul refuzat de Dinamo se distreaza cu fundasii pitesteni, dar sutul sau este deviat în corner. Alin Rus executa lovitura de colt, Chibulcutean se înalta si deschide scorul.

      Nu trec nici cinci minute si Pandurii mai puncteaza o data. Vasilache suteaza, Bosneag îsi arata din nou limitele si scapa mingea, Alexandru Piturca o preia si duce scorul la 2-0. Treziti din palme, pitestenii trec si ei pe lânga gol în minutele 34 si 36, dar Dulcea are ghinion. Din fericire însa pentru oaspeti, repriza se termina cu un cartonas rosu primit de Popete, dupa un al doilea galben, ca urmare a unei intrari dure la Adrian Iordache. Ambitionati de acest eveniment, oaspetii ataca dupa iesirea de la cabine, dar Stanca se interpune la lovitura de cap trimisa de Nastasie. Minutul 51 aduce mult asteptatul gol pentru argeseni, Doman profitând de o bâlbâiala a defensivei gorjene si introducând balonul în poarta goala.

      Pandurii au fost însa rasplatiti din nou pentru ambitia aratata. În minutul 69, Pacurar este faultat în careu, Corpodean arata punctul cu var si Vasilache marcheaza, spre disperarea formatiei oaspete.

      Dupa alte zece minute, gazdele aveau sa-si complice inutil existenta, ramânând în doar noua jucatori, dupa ce Alex Piturca a fost trimis la cabine. Chiar daca au avut doi oameni în plus, argesenii nu au reusit sa-si creeze decât o singura ocazie de gol, ratata de vedeta Dulcea în ultimul minut de joc. Scor final 3-1 si, din câte se pare, exista din nou viata în Târgu Jiu…

      Pandurii: Stanca – Popete, Rus, Chibulcutean, Mândrean (Ghindeanu, 54) – Vasilache, Pacurar, Vancea (Ad. Rusu, 74), I. Iordache – Orac (Fl. Stânga, 61), Al. Piturca. Antrenor: Eugen Neagoe.

      FC Arges: Bosneag – Ghita, Cazan, Lacusta, Bazzi (Poenaru, 46) – Cr. Tanase, Cârstoiu (V. Stan, 81), Nastasie, Doman (Boboaca, 61) – Dulcea, A. Iordache. Antrenor: Ionut Badea.  

Clasament

      Etapa viitoare (29-30 august): FC Brasov – CS Otopeni, FC Arges – Gaz Metan Medias, Steaua – Pandurii Tg. Jiu, Unirea Urziceni – Gloria Buzau, Dinamo – Univ. Craiova, FC Timisoara – Rapid, Otelul Galati – FC Vaslui, CFR Cluj – Poli Iasi, Farul Constnata – Gloria Bistrita.


Intră acum și în grupul de