Lungu: Fasole și cârnați de Ziua Națională doar contra cost. Am avut un elan să oferim gratuit, dar mi s-a spus că vor fi imputate de Curtea de Conturi


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că de Ziua Națională fasole și cârnați vor fi oferite în zona centrală, dar doar contra cost pentru că în caz contrar îi este teamă că oferirea gratuită va fi imputată de Curtea de Conturi.

El a spus că de Ziua Națională a României va fi organizată între orele 13 și 15 o ceremonie militară cu prezentarea de tehnică militară și echipament militar, iar la ora 15:00 se va deschide oficial Târgul de Crăciun.

„Va fi fasole și vin, dar contra cost. Primăria a avut o intenție numai că în urma discuțiilor pe care le-am avut cu primarii din țară peste tot unde s-au dat fasole și cârnați le-a imputat Curtea de Conturi”, a spus Lungu.

El a menționat că se pot oferi gratuit, dar doar din donații și sponsorizări.

„Am avut un elan în acest sens, am și organizat, dar având discuții la Asociația Municipiilor din România cu colegii primari mi s-a spus „nu fă așa că vine Curtea  de Conturi””, a spus Lungu.

El a precizat că a sugerat celor care au căsuțe repartizate acolo să aducă fasole de post și cârnați, vin fiert, contra cost.

Primarul a mai declarat că de la ora 15:30 la 17:30 va fi un spectacol de muzică populară dedicat Zilei Naționale susținut de Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, urmat de un program de colinde susținut de fanfara municipiului Suceava.

De la ora 18:00 va fi organizată o defilare cu retragere cu torțe și intonare de cântece ostășești asigurate de corul ISU Suceava.

 


Intră acum și în grupul de