Gheorghe Flutur : “Cred ca PSD trebuie sa-si puna GPS-uri la partid pentru orientarea lor politica, pe care si-au pierdut-o”

Vicepresedintele PD-L, Gheorghe Flutur, lider al organizatiei judetene Suceava a partidului, considera ca este „ridicol” ca PSD sa vorbeasca de el si la cea de-a cincea motiune simpla pe Agricultura, depusa dupa ce el nu mai este ministru al Agriculturii. Gheorghe Flutur a declarat ca acest lucru ca dovedeste cât de mult a deranjat el interesele PSD-ului si ca nu întelege de ce nu sunt trasi la raspundere cei trei ministri care i-au urmat în functie. „Asta dovedeste ca i-am deranjat atât de mult. Îi doare Insula Mare a Brailei si alte insule de hotie din zona agriculturii”, a mai spus Gheorghe Flutur, care este de parere ca PSD vorbeste tot despre el, pentru ca „i-am decuplat pe marii latifundiari de la robinetele cu bani, pentru ca le-am stricat afaceri imobiliare cu terenuri”. Gheorghe Flutur a explicat ca vicepresedintele PSD, Ilie Sârbu, este „jenant” ca încearca sa se relanseze în viata politica cu astfel de motiuni „dupa ce a încasat o rusinoasa înfrângere la CJ Timis si o a doua înfrângere, în partid, cu grupul de la Cluj”.  

Vicepresedintele PD-L a mai spus ca noua strategie adoptata de PSD, prin introducerea de GPS-uri la tractoare si de a face colegii electorale pe aria de cultivare a lubenitei, nu va aduce acest partid la putere în toamna acestui an. „Cred ca PSD trebuie sa-si puna GPS-uri la partid pentru orientarea lor politica, pe care si-au pierdut-o”, a mai spus Gheorghe Flutur, aratând ca PSD ar trebui sa se „auto-motioneze” pentru ca este complice la sustinerea acestui Guvern. „Asta seamana cu jocul din Camera Deputatilor, când dupa ce i-au protejat pe Adrian Nastase si Miron Mitrea, au anuntat ca vor reducerea imunitatii parlamentare. Au protejat Guvernul pâna acum, iar acum ies cu motiune la televizor, fara nici un efect”, a mai declarat Gheorghe Flutur. Acesta a subliniat ca exista deficiente si ramâneri în urma în domeniul agriculturii, inclusiv probleme legate de platile SAPARD, iar PD-L cere masuri de redresare rapida si absorbtia fondurilor europene.  

Reamintim ca vicepresedintele PSD, Ilie Sârbu, a prezentat vineri, la Forumul National al Agricultorilor, organizat de PSD la Alexandria, motiunea simpla pe Agricultura, intitulata „Promisiuni si minciuni”, pe care formatiunea sa o va depune saptamâna viitoare la Senat. Cu aceasta ocazie, Sârbu l-a criticat, totodata, pe fostul ministru, Gheorghe Flutur, despre care a spus ca „a distrus tot ce a început guvernarea Adrian Nastase, din convingeri liberalo-pediste”. Ilie Sârbu l-a criticat, de asemenea, pe Gheorghe Flutur, pentru faptul ca nu a reusit sa aduca fonduri europene. „Nu pot sa-l iert. Sa nu uitam de gripa aviara, pe care si-a facut imagine si bani”, a mai spus Ilie Sârbu, care a adaugat ca Gheorghe Flutur a creat Agentia de Plati, o agentie nefunctionala, si a introdus în SAPARD oameni pe criterii politice, care de asemenea l-au facut nefunctional.