LIVE TEXT: Conferință de presă a prefectului județului Suceava, Mirela Adomnicăi


Intră acum și în grupul de

 

Prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicai, susține o conferință de presă:

„In 2018 ne-am propus sa invitam si structuri deconcentrate din judetul Suceava.

In prima saptamana de implementare a programarilor pentru inmatriculari am descoperit ca 50% erau din cei programati pentru numere provizorii si 70% pentru numere definitive.

Am listat din baza noastra de date multiplele programari ale aceleiasi persoane si am selectat pe criteriu de serie de caroserie cele care erau suspecte pentru ca erau consecutive. Am descoperit cam 3000 de asemenea programari pentru inmatriculari definitive si aproape 800 la cele provizorii. Azi dimineata au fost anulate toate aceste programari care erau suspecte de a fi serii fictive.

Daca persoana vine in audienta si face dovada ca are seriile respective va fi onorata imediat. Am luat decizia de a nu putea sa isi anuleze programarea pentru o alta data. Era vorba de o retea care avea mai multe calculatoare.
La ora actuala, la programari provizorii e libera ziua de 3 ianuarie si pentru numere definitive 15 ianuarie.
Nu mai sunt cozi la serviciul de inmatriculari si permise pentru ca cetatenii au inceput sa inteleaga si sa nu mai preseze cu titlul de exceptie.
Si cu sprijinul celor de la jandarmi in fata ghiseului nu va ajunge nimeni care nu are datele corecte si conform cu datele din documente.
Eu estimez ca decalajul pentru onorarea cererilor sa ajunga la maximum 2 saptamani. Pentru persoanele juridice prima data libera e 10 ianuarie.
Vrem ca in scurt timp sa ajungem cu timpul la normalitate si sa nu mai existe intermediari in rezolvarea acestor probleme.
Anuland cele 3000 de programari, am anticipat si posibilitatea unui sabotaj. In nicio reglementare nu e anticipata reaua credinta. S-a ajuns in timp ca pe un singur nume sa gasim 300 de programari. Deocamdata nu putem retine o culpa din partea lor.”

 


Intră acum și în grupul de