Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava organizează cea de-a IV-a ediție a concursului studențesc „25 de ore la USV”


Intră acum și în grupul de

Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava organizează, în zilele de 14 și 15 decembrie 2017, a IV-a ediție a concursului studențesc „25 de ore la USV (25h@USV)”.

Potrivit organizatorilor, patru echipe, alcătuite din trei studenți, vor concura în cadrul unei competiții de natură tehnică, care își propune să testeze și să valideze abilitățile de dezvoltare hardware și software dobândite, creativitatea în lucrul cu noile tehnologii interactive ale momentului, precum și perseverența de a realiza, într-un timp limitat, aplicații tehnice performante.

Concursul va lua startul în data de 14 decembrie, la ora 15:00, și se va încheia în ziua următoare cu procesul de evaluare și festivitatea de premiere. Pe toată durata celor 25 de ore de desfășurare a concursului, echipele de studenți vor putea fi văzute la lucru în Atriumul corpului E al universității.

„Tema concursului din acest an va consta în dezvoltarea unei aplicații care va folosi mișcarea și gesturile mâinilor utilizatorilor drept modalitate de a interacționa cu un sistem informatic. În acest scop, echipele vor avea la dispoziție echipamente cu senzori de ultimă generație, asigurate pentru acest eveniment de către organizatori”, a arătat sursa citată.

Organizatorii au menționat că dificultatea acestui concurs este dată și de timpul limitat, de 25 de ore, pe care echipele de studenți îl vor avea la dispoziție pentru finalizare proiectelor proprii.

Un juriu alcătuit din reprezentanți ai Assist Software și OSF Global Services va evalua capacitatea studenților de a propune soluții functionale, originalitatea ideii și creativitatea implementarii acesteia, dar și modul în care ei realizează susținerea publică a proiectului.

„Această competiție se dorește a fi o reacție a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava la eforturile manifestate în plan internațional pentru derularea celebrelor evenimente de tip „hackathon”, prin măsurarea unei noi mărimi fizice a dezvoltării în domeniul IT: creativitatea tehnică pe unitatea de timp”, au subliniat organizatorii concursului.

Sponsorii de tradiție ai concursului sunt Assist Software, OSF Global Services și Global Design.

 

 


Intră acum și în grupul de