Subprefectul demisionar Onofrei se bucura de increderea prefectului Baisanu


Intră acum și în grupul de

În opinia subprefectului demisionar de Suceava, Orest Onofrei, prefectul Alexandru Baisanu si-a asumat „un mare risc” atunci când l-a nominalizat ca responsabil pentru reconstructia celor 197 de case din judet, în conditiile în care el a cerut sa fie înlocuit. Orest Onofrei a declarat într-o conferinta de presa ca aceasta desemnare este „o dovada de încredere”, dat fiind faptul ca  premierul a avertizat prefectii ca risca demiterea, daca nu se respecta programul de reconstructie. Subprefectul demisionar a aratat ca a luat în serios aceasta atributie si ca începe sa urmareasca modul în care se respecta graficul de lucrari stabilit. Acesta a spus ca pentru reconstructie exista sprijinul Guvernului, care a trimis materialele de constructie pentru case si ca au fost alocati si 60 de milioane de lei pentru refacerea infrastructurii judetene si comunale.

Orest Onofrei a tinut sa precizeze ca responsabili de modul în care sunt cheltuiti banii alocati de Guvern pentru reconstructie, sunt Consiliul Judetean si primariile beneficiare, iar Prefectura, prin Comitetul Judetean de Situatii de Urgenta, stabileste ce lucrari vor fi realizate si prioritatea lor.  

Subprefectul Onofrei a mai precizat, în cadrul aceleiasi conferinte de presa, ca se va ocupa de aceste probleme pâna când i se va aproba demisia din functie, în 21 sau 25 septembrie.

Reamintim ca Orest Onofrei a demisionat din functie în urma cu o saptamâna, urmând sa candideze din partea PD-L pentru un colegiu electoral uninominal din judet.

Prefectul judetului Suceava, Stefan Alexandru Baisanu, a stabilit un grafic de executie a caselor care vor fi reconstruite, astfel încât acestea sa fie finalizate la sfârsitul lui noiembrie, ultima data prevazuta în acest grafic fiind 21 noiembrie, când se prevede finalizarea lucrarilor la instalatiile electrice. „Graficul trebuie respectat de fiecare firma”, a afirmat prefectul Baisanu, care a mentionat ca cei doi subprefecti vor avea ca sarcina sa urmareasca, zilnic, respectarea graficului stabilit la toate cele 197 de case aflate în reconstructie.

Potrivit datelor comisiei de evaluare, în judetul Suceava urmeaza sa fie reconstruite 197 de case, din care 42 au fost distruse total de inundatiile din luna iulie, iar alte 155 urmeaza sa fie demolate, întrucât au fost grav avariate structural. Totodata, alte 59 de case vor fi consolidate, iar 2.105 case vor fi reparate.  

­

 

­ 


Intră acum și în grupul de