Tenis. US Open: Nadal, inca un pas spre titlu


Intră acum și în grupul de

Omul care a reusit sa-l detroneze pe Roger Federer din pozitia de lider ATP, spaniolul Rafa Nadal, este pe cai mari. Tenismenul iberic s-a calificat în sferturile de finala de la US Open, dupa ce a trecut de reprezentantul gazdelor, Sam Querrey, în patru seturi.

Clasat pe locul 55 în clasamentul mondial, Querrey i-a dat o replica pe masura lui Nadal, dar spaniolul, care a câstigat sase din ultimele sapte turnee disputate, s-a impus în cele din urma. Dupa un prim set adjudecat la pas, 6-2, spaniolul s-a vazut egalat, tenismenul american câstigând al doilea act cu 7-5. Rafa a înteles avertismentul, luând setul al treilea la tie-break, iar pe cel de-al patrulea cu 6-3. Numarul unu mondial si-a egalat astfel cea mai buna performanta la US Open, el mai atingând sferturile de finala în 2006.

În urmatorul tur, Rafael Nadal va da piept cu un alt american, Mardy Fish, învingator în trei seturi, 7-5, 6-2, 6-2, în fata francezului Gael Monfils.

Tot luni, în optimile de finala ale ultimului turneu de Grand Slam al anului, Juan Martin del Potro, din Argentina, a trecut în trei seturi de japonezul Kei Nishikori, în timp ce britanicul Andy Murray nu i-a lasat nicio speranta reprezentantului Elvetiei, Stanilas Wawrinka, în fata caruia s-a impus tot în trei seturi. 


Intră acum și în grupul de