Jurnalistul Sorin Avram nu s-a lasat „ademenit” de sefii filialelor judetene a PD-L si PSD sa candideze la alegerile parlamentare


Intră acum și în grupul de

Presedintele Asociatiei Profesionale a Ziaristilor din Suceava, Sorin Avram, a declarat marti, într-o conferinta de presa, ca a fost „onorat” de ofertele facute de liderii PD-L si PSD Suceava, pentru a candida la alegerile parlamentare, dar ca, dupa ce a analizat cele doua propuneri, a refuzat sa se implice în politica.

Astfel, Sorin Avram a precizat ca prima oferta a venit din partea lui Gheorghe Flutur, care i-a propus sa candideze din partea PD-L în colegiul electoral Suceava pentru Camera Deputatilor. Jurnalistul sucevean a aratat ca Gheorghe Flutur i-a mai facut o propunere similara în anul 2004.

Cea de-a doua oferta, a mentionat Sorin Avram, a venit din partea presedintelui PSD Suceava, Gavril Mîrza, care i-a spus ca poate alege orice colegiu electoral din judet.

Ziaristul sucevean a aratat ca a decis sa refuze ambele oferte si sa continue meseria la radio, televiziune si în presa scrisa, precizând ca nu poate sta la aceeasi masa cu diversi oameni politici pe care i-a criticat în activitatea sa jurnalistica. „Se pare ca devine o moda ca ziaristii sa treaca de cealalta parte a baricadei si sa intre în politica, dar eu am decis sa ramân jurnalist”, a spus Sorin Avram, care nu a negat ca a analizat ofertele si nu le-a respins pe loc.

Acesta a propus PD-L Suceava sa ofere locul de candidat în colegiul electoral din municipiul Suceava, Monei Musca, sau organizatiei PSD Suceava, sa ofere locul din colegiul Suceava, Adrianei Saftoiu, apreciind calitatile acestora.

Sorin Avram a tinut sa mentioneze ca nu poate sa minta pentru a obtine voturi, asa cum procedeaza politicienii. „Nu pot sa mint oamenii ca le pot oferi ce nu pot face. Nu pot sa cer voturi mintind”, a mai declarat presedintele APZ Suceava. 


Intră acum și în grupul de