Mars de protest cu 60 de utilaje agricole pe principala artera de circulatie din municipiul resedinta de judet


Intră acum și în grupul de

Traficul rutier va fi paralizat miercuri, în municipiul Suceava, dupa ce zeci de tractoare cu semanatori, grape si alte utilaje folosite în agricultura vor traversa orasul, în cadrul unui protest al agricultorilor. Principala revendicare este ca toti producatorii agricoli sa beneficieze de o reducere de 50% la pretul motorinei, fata de costul de la pompa. De asemenea, fermierii sunt foarte nemultumiti de valoarea subventiilor pe care le încaseaza de la stat, ei sustinând ca primesc doar 8% din valoarea ajutoarelor pe care le iau fermierii din celelalte tari ale Uniunii Europene.

„Vom lasa un protest la prefect, dupa care ne vom îndrepta spre Directia Agricola Suceava, unde vom lasa un al doilea protest, care sa fie trimis la Bucuresti, la Ministerul Agriculturii”, a declarat Doru Gurau, presedintele Asociatiei Fermierilor Crescatori de Vaci de Lapte Bucovina Suceava, organizatoarea protestului.

IPJ Suceava a anuntat ca AGROSTAR – Federatia Nationala a sindicatelor din agricultura, alimentatie, tutun, domenii si servicii conexe, a obtinut aprobarile legale în vederea desfasurarii marsului de protest ce va avea loc în 03.09.2008, între orele 10.00-14.00, manifestare la care se estimeaza participarea a circa 100 persoane si 60 utilaje si masini agricole.

În cadrul adunarii publice va avea loc si un miting în fata Prefecturii judetului Suceava, în jurul orelor 11.00, iar marsul se va desfasura pe itinerariul: strada Calea Unirii – str. Nicolae Balcescu – str. Stefan cel Mare – B-dul 1 Mai – B-dul 1 Decembrie 1918 – Directia Agricola – Rond Galleria.

Masurile de ordine vor fi asigurate de lucratori din cadrul I.J.J. Suceava si cadre ale Politiei Municipiului Suceava, cu sprijinul lucratorilor din cadrul S.P.R. Suceava pentru asigurarea fluidizarii traficului rutier în zona.


Intră acum și în grupul de