Flutur: Am convenit cu reprezentanții din Cernăuți să promovăm împreună brandul Bucovina. În luna mai organizăm un forum economic România-Ucraina-Republica Moldova


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, luni, după o întâlnire cu reprezentanții Regiunii Cernăuți că autoritățile din Suceava și Cernăuți au convenit să promoveze împreună brandul Bucovina.

 „O idee foarte importantă, pe care am agreat-o cu toții, este că vom trece la promovarea împreună, Suceava și Cernăuți, pentru extinderea brandului Bucovina, un brand puternic, de înalt nivel”, a spus Flutur.

El a mai declarat că s-a convenit ca în luna mai 2018 să fie organizat un forum economic România-Ucraina-Moldova, prin care să se realizeze conexiuni și parteneriate între oameni de afaceri și agenți economici din cele trei țări, iar în acest sens s-au făcut propuneri și pentru domeniile de interes care sunt agricultura, industria alimentară și turismul.

La întâlnirea organizată în Vama Siret a participat o delegație de la Cernăuți, condusă de președintele Consiliului Regional Cernăuți, Ion Muntean și guvernatorul Regiunii Cernăuți, Oleksandr Fișciuk.

Întâlnirea a fost organizată la solicitarea părții ucrainene fiind purtate discuții privind mediul de afaceri și relațiile comerciale între Suceava și Cernăuți.

La întâlnire au participat și reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Suceava, respectiv Nicolae Troașe – președinte și Lucian Gheorghiu – președinte executiv, Mihai Cernișov – vicepreședinte, precum și un director de la Agenția de Dezvoltare Regională Nord Est motivată de faptul că, de curând, ucrainenii au înființat și ei o astfel de structură și au dorit să cunoască din experiența părții române.

 


Intră acum și în grupul de