Copiii aflaţi în plasament în Complexul “Floare de Colţ” Dorohoi, sprijiniţi în cadrul proiectului caritabil “Dăruim zâmbete” derulat de Şcoala Gimnazială Ipoteşti din judeţul Suceava

Elevi, cadre didactice, părinţi şi autorităţi locale din comuna suceveană Ipoteşti s-au mobilizat pentru realizarea proiectului caritabil ”Dăruim zâmbete”, ce se desfăşoară în perioada 18-20 decembrie 2017, în cadrul Programului “Şcoala Altfel” la Şcoala Gimnazială Ipoteşti, pentru sprijinirea copiilor aflaţi în plasament la Complexul de apartamente “Floare de colţ” din Dorohoi.

Directorul Şcolii Gimnaziale Ipoteşti, profesor Loredana Corjuc, a declarat pentru NewsBucovina că proiectul caritabil “Dăruim zâmbete”, în care sunt angrenaţi 550 de elevi şi 40 de cadre didactice, a debutat, luni, în sala de sport a comunei Ipoteşti, cu lansarea romanului “ Copiii din tren coboară la prima”, în prezenţa autorului cărţii, medicul Florin Haidamac şi a eroului principal al romanului, Cornel Manaz, momentul fiind urmat de un program artistic susţinut de un grup de elevi ai Şcolii Gimnaziale Ipoteşti şi de 15 copii aflaţi în plasament în complexul din Dorohoi.

Ea a spus că tot în cursul zilei de luni a fost deschis şi Târgul de Crăciun cu obiecte decorative specifice Sărbătorilor de Iarnă, felicitări şi dulciuri realizate de elevii şcolii, de părinţi şi profesori, dar şi de copiii de la Complexul “Floare de Colţ” Dorohoi.

Profesoara Loredana Corjuc a mai spus că din vânzarea exponatelor din târg, dar şi a romanului s-au strâns fonduri însumând 7512 lei, care au fost donate copiilor din Dorohoi pentru renovarea unuia dintre apartamentele complexului.

Directorul Şcolii Gimnaziale Ipoteşti a apreciat implicarea deosebită a elevilor, profesorilor, dar şi a părinţilor în organizarea evenimentului, arătând, totodată, că acţiunea de luni a fost o reuşită, mai ales că elevii din Ipoteşti şi copiii din Dorohoi au avut oportunitatea de a comunica, socializa şi de a fi parteneri într-un proiect comun, dând dovadă de spirit antreprenorial.

Ea a menţionat că în următoarele două zile 250 de elevi, 30 de cadre didactice și 20 de părinți ai elevilor din Ipotești vor merge la Dorohoi şi vor oferi cadouri celor 150 de copii aflaţi în Complexul “Colţ Alb” și împreună cu aceștia vor împodobi brazii de Crăciun din cele 22 de apartamente ale centrului.

“Ne dorim ca proiectul ”Dăruim zâmbete” să poată fi derulat și în anii următori, în preajma Sărbătorilor de iarnă. Astfel, relațiile elevilor de la Școala Gimnazială Ipotești vor deveni mai strânse și vor colabora cu copiii din Complexul de apartamente Dorohoi”, a mai spus directorul Şcolii Gimnaziale Ipoteşti.

Partenerii proiectului “Dăruim zâmbete” sunt: Primăria și Consiliul Local Ipotești, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani, Complexul de apartamente ”Floare de Colț” Dorohoi, medicul sucevean Florin Haidamac, omul de afaceri Cornel Manaz și Consiliul Reprezentativ al Părinților de la Școala Gimnazială Ipotești.

(Liliana Bujdei)

loading...