Acasă Actualitate Mii de petarde și artificii confiscate de polițiștii suceveni în doar două...

Mii de petarde și artificii confiscate de polițiștii suceveni în doar două zile


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au confiscat mii de petarde și artificii în doar două zile, în cadrul acțiunii naționale „Foc de artificii” pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.



Potrivit IPJ Suceava, sâmbătă, 23 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Suceava au efectuat un control pe linia respectării Legii nr.126/1995R privind operaţiunile cu articole pirotehnice, ocazie cu care, în Centrul Comercial Bazar Suceava, au identificat o localnică de 52 de ani care oferea spre vânzare 562 bucăţi de petarde și artificii, precum şi două baterii cu artificii, în greutate totală de circa 5 kg.

Ulterior, în aceeași zonă, polițiștii au identificat expuse spre vânzare pe o tarabă din lemn, 7.400 bucăţi de petarde şi 13 baterii cu artificii, în greutate totală de aproximativ 40 kg, verificările fiind continuate în vederea identificării autorului.

„Întreaga cantitate de articole pirotehnice, respectiv 7.962 bucăţi petarde şi 15 baterii cu artificii, în valoare de circa  6.000 lei, a fost  ridicată în vederea continuării cercetărilor. În cauză  s-au întocmit două dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii  de „orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, ce vor fi soluționate procedural”, a precizat Poliția Suceava.

De asemenea, duminică, 24 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Suceava împreună cu polițiștii Secției de poliție Burdujeni l-au surprins în flagrant, în Centrul Comercial Bazar din municipiul Suceava, pe un localnic de 19 ani care oferea spre vânzare 1.638 articole pirotehnice din clasele F1, F2 şi F3, fără autorizație.

Astfel, articolele pirotehnice în valoare de aproximativ 500  lei şi o greutate de  circa 8 kg, au fost ridicate în vederea continuării  cercetărilor, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, ce va fi soluționat procedural.

Și polițiștii din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei au oprit pentru control pe raza localității, sâmbătă, 23 decembrie a.c., autoturismul condus de un localnic de 24 de ani, ocazie cu care, în urma verificării interiorului autoturismului, au fost identificate 2.484 bucăţi de petarde și artificii, în greutate totală de aproximativ 3,300 kg, bunuri pe care tânărul urma să le comercializeze în zona Pieței Agroalimentare din localitate.

Articolele pirotehnice în valoare de circa 650 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii  de „orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, ce va fi soluționat procedural.

Poliţiştii reamintesc că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

De menționat este faptul că în perioada 21 noiembrie 2017 – 5 ianuarie 2018 poliţiştii acţionează, în toată țara, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Astfel, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.G.P.R., cu sprijinul Direcţiei de Ordine Publică din I.G.P.R., polițiștii desfăşoară acţiuni şi controale, atât la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale.

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version