Un barbat din Straja a ajuns la Spitalul Radauti „batut de jandarmi”


Intră acum și în grupul de

Un barbat de 60 de ani din localitatea suceveana Straja acuza fortele de ordine ca l-au lovit degeaba în propria curte. Constantin Ursulean nu întelege ce s-a întâmplat si intentioneaza sa dea în judecata Inspectoratul Judetean de Jandarmi, dar pâna atunci va mai petrece câteva zile pe patul Spitalului Municipal Radauti.
   
Familia Ursulean pur si simplu nu întelege ce s-a petrecut. Fiecare încearca sa-si explice de ce jandarmii au dat navala în curtea barbatului, l-au luat la bataie si dupa aceea l-au urcat într-o balta de sânge în masina. Mai mult, ei spun ca niciunul dintre mascati nu a vrut sa le dea vreo informatie sau sa le explice ce s-a întâmplat.
 
„Eu eram în casa si el a iesit si deodata am auzit un racnet si am iesit. Organele, erau multi si îl bateau si am întrebat de ce dau în el si a venit unul la poarta si mi-a spus sa intru în casa ca în câteva ore va calc si pe voi în picioare, si m-am dus ca îmi era frica”, a spus sotia barbatului, Maria Ursulean. Si fiica barbatului a fost fugarita de jandarmi. „Când am iesit afara, erau 6-7 jandarmi pe el, îi dadeau cu pumnii, cu picioarele, nu conta în ce dadeau, în gura, în cap. Când am întrebat ce se întâmpla, mi-au spus doar, domnisoara da-te deoparte ca nu e treaba ta”, a povestit Rodica Ursulean.

Episodul a fost vazut si de un vecin. „În momentul în care domnul Costica era tras din curte am încetinit si atunci un domn mascat a strigat la mine sa plec mai repede si a început sa gesticuleze urât, sa nu pot vedea ce se petrece”, a spus strajeanul.
 
Luat pe sus cu forta, Constantin Ursulean a fost bagat într-o masina a Jandarmeriei. Aici, afirma el, departe de priviri, a fost batut în continuare, zona preferata de jandarmi fiind capul. Acesta mai spune ca la spital nu a ajuns decât dupa numeroase insistente de a-l vedea un medic, iar aici verdictul a fost clar – victima a fost batuta.
„Ei au tabarât peste mine, eu i-am întrebat ce aveti ma, de ce dati? M-au încatusat si m-au dus în masina si mi-au dat cu bastonul în cap, aici tare ma doare, si eu am cazut inconstient si când mi-am revenit, mi-a spus înca n-ai murit? Ca-ti mai dau doua în cap sa mori”, povesteste Constantin Ursulean.

Ioan Chirvasi, medic primar chirurgie generala la Spitalul Radauti spune ca „pe la ora 3 a sosit un pacient agresionat cu traumatism cranio-cerebral acut, escoriatii la antebrat si echimoze. „Era în stare relativ grava, acuza dureri pentru care s-a hotarât internarea”, a mentionat medicul Chirvasi. 
În momentul de fata, starea pacientului e mai buna, dar mai are de petrecut zile bune pe patul spitalului.

Jandarmii suceveni nu neaga faptul ca s-a intervenit cu forta asupra victimei de 60 de ani, dar ca nu a fost vorba de o bataie asa cum sustine barbatul. Capitanul Bogdan Cornaci, purtatorul de cuvânt al IJJ Suceava, precizeaza ca în momentul în care s-a ajuns acolo, barbatul a început sa aiba un comportament total neadecvat, iar dupa ce echipajul s-a prezentat, el a continuat sa fie recalcitrant si de aceea s-a trecut la imobilizarea lui fortata. Acesta mai spune ca, datorita comportamentului barbatului, colegii au trecut la încatusarea cu forta, dar nu a fost vorba de bataie.

George Ursulean, fiul barbatului batut vrea sa stie pentru ce tatal sau a fost tratat într-un asemenea hal. „Eu vreau sa aflu care e motivul, de ce l-au batut în asa hal. Jandarmii care l-au lovit nu se gândesc ca au si ei parinti, exista o legislatie care permite acest lucru, vreau sa stiu de ce l-au încatusat, de ce l-au batut în curte?” a spus George Ursulean.
 
Se pare ca totul a început dupa ce victima a fost trecuta ca posibil suspect într-o actiune coordonata de DIICOT Suceava, cu privire la prinderea mai multor persoane care se ocupa cu traficul de tigari din Ucraina.
La perchezitia domiciliului însa nu a fost gasit nici un incidiu care sa duca la aceasta concluzie. 


Intră acum și în grupul de