Tenis : Federer, la al cincilea US Open castigat


Intră acum și în grupul de

Tenismanul elvetian Roger Federer a câstigat pentru a cincea oara consecutiv turneul US Open, dupa ce l-a învins, în ultimul act al competitiei, pe Andy Murray, în trei seturi, cu scorul de 6-2, 7-5, 6-2. Cu aceasta victorie, Federer a înregistrat al 13-lea Grand Slam câstigat, aflându-se la o singura victorie de recordul de 14 succese al marelui Pete Sampras.

Turneul extraordinar facut de Andy Murray s-a încheiat într-un mod total neplacut, scotianul fiind învins fara drept de apel, într-o ora si 51 de minute, dupa doar trei seturi jucate. Daca în prima parte a meciului situatia s-a decis oarecum rapid, retururile lui Federer aducând game dupa game pe serviciul lui Murray, în cel de-al doilea set disputat situatia a fost foarte echilibrata, scotianul pierzând sansa de a face un break la 2-2. Obosit dupa efortul depus, Murray a cedat psihic în setul cu numarul trei, Federer impunându-se cu acelasi scor ca în setul de debut, 6-2.

Dupa aceasta victorie, care opreste seria de turnee câstigate numai de Nadal, Federer a declarat ca este un moment extraordinar din cariera lui si ca succesul a venit cum nu se putea mai bine pentru el, tinând cont de faptul ca în acest an a pierdut doua finale de Grand Slam. „Am pierdut doua finale anul acesta, iar acest trofeu înseamna totul pentru mine. Vreau sa va asigur de un singur lucru: Nu ma voi opri la 13 turnee de Grand Slam câstigate”, a spus Federer, care a tinut sa îl felicite si pe adversarul sau din finala „A facut niste meciuri extraordinare în aceste saptamâni si sunt convins ca daca va continua la fel vor veni si succesele pentru Andy”, a încheiat proaspatul câstigator.

Chiar daca a pierdut ultimul act, Andy Murray s-a ales cu un cec în valoare de 1.000.000 de dolari. „Am avut un turneu extraordinar, am dat totul, dar nu am reusit sa câstig în fata celui mai bun jucator din lume. Mai am multe de pus la punct daca vreau sa câstig vreun turneu de acest gen, dar am trait cele mai frumoase clipe din cariera evoluând aici, în fata acestor oameni extraordinari”, a declarat Murray.

Roger Federer a devenit astfel primul jucator din lume care reuseste sa câstige de cinci ori la rând doua turnee de Grand Slam. Elvetianul, în vârsta de 27 de ani, s-a impus la Wimbledon în perioada 2003-2007 si la US Open între anii 2004 si 2008. Chiar daca este la un pas sa egaleze recordul lui Sampras, Federer nu are în palmares niciun turneu câstigat la Roland Garros.  


Intră acum și în grupul de