Doi suceveni, depistați la volan băuți și fără permis de conducere, reținuți de polițiști și introduși în arestul Poliției Suceava


Intră acum și în grupul de

Doi suceveni de 25 şi 34 de ani au ajuns în acest week-end în arestul IPJ Suceava după ce au fost identificaţi în trafic sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără permise de conducere și sunt cercetați penal pentru că prin faptele lor au pus în pericol siguranţa traficului rutier şi a cetăţenilor.

Potrivit Poliției Județene Suceava, vineri seara, polițiștii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți au observat pe drumul comunal din satul Călinești, comuna Șerbăuți, la intersecția  cu drumul ce duce înspre comuna Zvoriștea un autoturism mergând sinuos.

Polițiștii au urmărit autoturismul și au încercat oprirea acestuia prin folosirea semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei din dotare, iar după parcurgerea a aproximativ 150 de metri șoferul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și a intrat în șanțul din partea stângă a drumului public în direcția de mers. După ce a coborât din autoturism, el  a refuzat legitimarea, iar în aceste împrejurări a fost încătușat,  fiind identificat ulterior în persoana unui bărbat de 34 ani din comuna Șerbăuți. În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că nu este posesor  de permis de conducere.

Şoferul a refuzat testul cu aparatul alcooltest fiind condus la Spitalul Orășenesc Siret, unde, în prezența cadrelor medicale, a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a dispus măsura reținerii prin ordonanță pentru o perioadă de 24 ore față de şoferul de 34 de ani, acesta fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava.

  Tot vineri seara, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Calea Cernăuţi, a observat un autoturism de culoare care se deplasa pe direcţia strada Romană – strada Vămii, cu viteză mare şi care la vederea autospecialei de poliţie, a virat brusc, oprind.           La volanul autovehiculului a fost identificat un tânăr de 25 de ani din oraşul Vicovu de Sus.

Fiind întrebat dacă are dreptul de a conduce valabil, acesta a declarat verbal că nu posedă permis de conducere. În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că nu posedă permis de conducere.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 0,65 mg/l, alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la Spitalul Rădăuţi pentru prelevarea probelor biologice de sânge.

Și în acest caz s-a luat măsura reţinerii şoferului pe o perioadă de 24 de ore, acesta fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de