Un rădăuțean a ajuns în arest preventiv după ce a furat din Măneuți un microbuz și l-a bătut pe proprietar. El a fost prins de poliție în trafic în timpul unui control de rutină

Un bărbat de 51 de ani din Rădăuți a fost arestat preventiv și este cercetat pentru tâlhărie calificată după ce a furat un microbuz din Măneuți și l-a bătut pe proprietar.

Potrivit Poliției Județene Suceava, joi seara, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce efectua serviciul de control și supraveghere a traficului rutier  pe raza comunei Frătăuții Vechi în satul Măneuți, a oprit pentru control un microbuz care se deplasa pe drumul public.

În urma verificării documentelor prezentate de către conducătorul auto, respectiv carte de identitate și permis de conducere, acesta a fost identificat în persoana unui bărbat de 51 ani, domiciliat în municipiul Rădăuți.

Aproape concomitent, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la un furt de maşină cu aceleaşi caracteristici ca cea oprită.

Având în vedere aceste aspecte, a fost interogat conducătorul auto cu privire la modalitatea în care a intrat în posesia autovehiculului, acesta declarând că proprietarul de drept al mașinii este un bărbat de 36 ani, din orașul Darabani, județul Botoșani, care ar fi avut o datorie la el din vara anului trecut.

Pentru a-și recupera datoria bărbatul de 51 de ani a venit în Măneuți, i-a aplicat mai multe lovituri proprietarului, apoi s-a urcat la volan și a plecat, cu intenția de a ajunge în municipiul Rădăuți, la domiciliu.

Bărbatul agresat a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i s-au acordat îngrijiri medicale.

În baza probatoriului administrat s-a dispus reținerea bărbatului de 51 de ani pe o perioadă de 24 ore şi introducerea în arestul IPJ Suceava.

Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Rădăuți a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile a bărbatului de 51 de ani.

 

loading...