CJ Suceava continuă investițiile la Spitalul Județean fiind începute procedurile pentru un nou ambulatoriu, extinderea secției de cardiologie, a blocului operator și amenajarea unui heliport. Secția de îngrijiri paliative va fi deschisă în februarie


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava va continua în acest an programul investițional la Spitalul Județean de Urgență Suceava cu investiții importante, a anunțat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Suceava a anunțat într-o conferință de presă că vor fi continuate în 2018 investițiile în domeniul sănătății.

„Spitalul Județean Suceava este prioritate de grad zero în acest an pentru Consiliul Județean”, a spus Flutur.

El a arătat că una dintre investiții este noul ambulatoriul de 4000 de mp care va fi construit.

Flutur a spus că au fost începute procedurile pentru documentație, proiectare și execuție și speră ca în acest an să se avanseze foarte mult cu lucrările.

El a precizat că extinderea ambulatoriului este necesară și că dorește să se poată face internări de zi, iar toate secțiile să aibă spații adecvate pentru cei care vin la consultații, dar și 7-8 paturi pentru internări de zi pentru cei care au analize mai complexe de făcut.

Totodată, blocul operator urmează să fie extins pentru a se face față complexității cu patru noi unități.

Flutur a mai anunțat că la începutul lunii februarie va fi dată în folosință secția de îngrijiri paliative, cu 25 de paturi.

În acest an ar urma să fie finalizat și proiectul de extindere a secției de cardiologie prin supraînălțarea corpului F cu 600 de mp.

Printr-un proiect prin POR 2014-2020 urmează să fie amenajat heliportul pe clădirea Spitalului Județean și construcția unui lift care să ducă pacienții de la UPU sau ATI la heliport.

Mai mult, va fi construită o cantină-restaurant deasupra bucătăriei actuale din spital unde vor putea mânca atât personalul spitalului cât și aparținătorii bolnavilor.

Flutur a mai declarat că așteaptă să fie primită aprobarea de la ANL pentru blocul de locuințe pentru medici.

El a mai spus că în acest an vor continua amenajările exterioare inclusiv cu sisteme de monitorizare și cu extinderea parcărilor.(N.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de