Spitalul de copii din Suceava va purta numele ocrotitorului copiilor, Sf. Stelian, va avea 400 de paturi și va fi construit pe un teren de două hectare


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, marți, că a fost pregătită documentația pentru construcția unui spital de copii la Suceava.

„Am pregătit documentația pentru spitalul de copii, un spital cu 400 de locuri. Suntem destul de avansați cu toată documentația, inclusiv cu studiile topo pe terenul pe care îl avem de circa două hectare”, a spus Flutur.

El a menționat că propunerea este ca noul spital să se denumească Sf. Stelian care este ocrotitorul copiilor.

Președintele CJ Suceava a menționat că din trei pacienți care se prezintă la UPU Suceava, unul este copil și că este foarte urgent să fie construit acest nou spital.

Flutur a amintit că la sfârșitul anului trecut, în urma consultării cu managerii spitalelor din județ, s-a ajuns la concluzia că este necesară construcția unui nou spital în Suceava pentru copii.

Sfântul Stelian Paflagonul este considerat ocrotitor al pruncilor şi al familiei creştine și a avut darul facerii de minuni, tămăduindu-i mai ales pe copiii bolnavi.


Intră acum și în grupul de