Tenis. BCR Open Romania : Cruciat si Crivoi merg mai departe. Hanescu a fost eliminat!


Intră acum și în grupul de

Doua vesti bune si una foarte proasta din prima zi a turneului BCR Open România. În timp ce Adrian Cruciat si Victor Crivoi au obtinut biletele pentru turul secund, tenismenul în care ne puneam cele mai mari sperante pentru cucerirea trofeului, Victor Hanescu, a fost eliminat.
Cruciat a avut un adversar pe cinste, Filippo Volandri. Cu toate acestea, reprezentantul nostru nu s-a lasat deloc impresionat de numele italianului si a reusit sa câstige primul set cu 7-5, dupa o lupta de-a dreptul nebuna. În actul secund, la scorul de 4-0 în favoarea românului, Volandri a declarat forfait, acuzând dureri, probabil de cap.

Pentru calificarea în optimi, Cruciat a obtinut 5.850 de euro si 15 puncte ATP. În acest tur, românul va avea un adversar ceva mai facil. Este vorba despre rusul Treimuraz Gabasvili, care a trecut de letonul Ernest Gulbis (cap de serie numarul 5), scor 6-2, 2-6, 6-4. În optimi s-a calificat si Victor Crivoi, care a trecut de spaniolul Ruben Ramirez Hidalgo cu 3-6, 6-3, 6-4.
Cu siguranta, ziua ar fi fost una perfecta pentru tenisul de la noi daca si Victor Hanescu s-ar fi calificat în faza optimilor. Din pacate însa, cel mai bine clasat jucator român în ierarhia ATP a fost eliminat de argentinianul Martin Vassallo Arguello, scor 4-6, 7-5, 6-4, dupa un meci ce a durat doua ore si 21 de minute. Finalist al editiei trecute a BCR Open România, Hanescu a avut nevoie de asistenta medicala în setul doi, dar a reusit în cele din urma sa termine meciul în picioare.
La final, de altfel, românul s-a plâns de conditia sa fizica, punând înfrângerea pe seama problemelor de sanatate pe care le are. „Am fost obosit si stiam acest lucru, dar nu am avut ce sa fac. Asta este, eu am dat ce am putut, dar argentinianul a jucat bine si a fost mai bun.

M-am simtit destul de rau în ultimele zile, nu am putut sa dorm, dar sper sa îmi revin cât mai repede”, a spus Victor Hanescu.
Iata si alte rezultate:
SIMPLU (turul I)
Gilles Simon (Franta, 2) – Evgeni Korolev (Rusia): 6-1, 6-2.
Richard Gasquet (Franta, 1) – Oscar Hernandez (Spania): 3-6, 6-4, 6-4.
Treimuraz Gabasvili (Rusia) – Ernest Gulbis (Letonia, 5): 6-2, 2-6, 6-4.
Nicolas Almagro (Spania, 3) – Somdev Devvarman (India): 6-7, 6-2, 7-5.
Pablo Andujar (Spania) – Brian Dabul (Argentina): 4-6, 6-2, 6-4.
Jose Acasuso (Argentina, 8) – Diego Junquiera (Argentina): 6-2, 6-4.
Alberto Martin (Spania) – Carlos Moya (Spania): 4-6, 7-6, 4-6.
Martin Vassallo Arguello (Argentina) – Victor Hanescu: 4-6, 7-5, 6-4.
Victor Crivoi – Ruben Ramirez Hidalgo (Spania): 3-6, 6-3, 6-4.
Filippo Volandri (Italia) – Adrian Cruciat: 5-7, 0-4.

DUBLU (turul I)
Mariusz Fyrstenberg (Polonia) / Marcin Matkowski (Polonia) – Todd Perry (SUA) / Mischa Zverev (Germania): 4-6, 6-4, 10-6.
Marcel Granollers (Spania) / Potito Starace (Italia) – Florin Mergea / Horia Tecau: 6-1, 4-2.
Ross Hutchins (Marea Britanie) / Jim Thomas (SUA) – Jeremy Chardy (Franta) / Teimuraz Gabasvili (Rusia): 2-6, 3-6.
Jose Acasuso / Sebastian Prieto – Oscar Hernendez / Albert Montanes: 6-3, 6-2.


Intră acum și în grupul de