Fotbal, Preliminariile CE U-21 2009 : Nationala de tineret s-a inecat la mal!


Intră acum și în grupul de




România U21 – Tara Galilor U21 0 – 3

 

Romania Seria de 18 partide fara înfrângere a lui Emil Sandoi pe banca tricolorilor „mici” a luat sfârsit exact în momentul cel mai prost cu putinta. Marti seara, în ultima partida a Grupei 10 din preliminariile Campionatului European U21, baietii nostri au pierdut în compania Tarii Galilor, scor 0-3.

Din pacate, aceasta umilinta, coroborata cu victoria Frantei din Bosnia, scor 0-1, este echivalenta cu ratarea obiectivului – calificarea în barajul competitiei gazduite în vara lui 2009 de Suedia.

Si mai grav este însa ca seria de zece ani fara un turneu final la nivel de tineret continua, ridicând astfel multe semne de întrebare. Întrebari ale caror raspunsuri le stim cu totii…

Pe un “Emil Alexandrescu” plin si calduros, baietii nostri au început în forta, Torje, Keseru si Bogdan Stancu lasând de înteles ca ne asteapta o partida usoara.

Nu a fost însa deloc asa! Galezii au fost cei care au deschis scorul, în minutul 12, dupa o eroare mare de marcaj a tricolorilor. Omul de zece milioane de lire sterline al oaspetilor, Ramsey, a executat perfect o lovitura de colt, iar Rhys Williams a profitat de lipsa de atentie a fundasilor români si a introdus balonul în poarta lui Tatarusanu, care nu a putut interveni.

Dupa doar opt minute, tricolorii au fost la un pas de egalare. Gabi Torje centreaza de pe partea stânga, Keseru reuseste sa reia spre poarta lui Fon Williams, dar balonul trece milimetric pe lânga bara din dreapta. În minutul 25, baietii lui Emil Sandoi au reusit sa introduca balonul în poarta, însa bucuria a fost de scurta durata, golul lui Bogdan Stancu fiind anulat pe motiv de pozitie de ofsaid.

 

A doua jumatate a primei reprize a fost o lupta oarba, îndeosebi la mijlocul terenului. Vizibil afectati de golul primit si de cel anulat, baietii nostri s-au întrecut în greseli personale. Enervati de jocul favoritilor, suporterii din tribunele arenei iesene si-au amintit de presedintele Federatiei Române de Fotbal, declarându-si „dragostea” fata de acesta: „Mircea Sandu, esti o mizerie!”. Astfel, la pauza, tabela de pe “Emil Alexandrescu” aratat un trist, dar realist, 0-1.

Din pacate, mustruluiala primita probabil de tinerii nostri fotbalisti la cabine nu s-a simtit în teren, acolo unde tricolorii au început în aceeasi maniera, cu pase gresite, lufturi si erori de-a dreptul incredibile, chiar si la acest nivel. De o astfel de greseala au profitat din nou oaspetii, în minutul 59, când Church a marcat pentru 0-2, la fel ca la primul gol, dupa o lovitura de colt.

În minutul 64, tricolorii au aratat ca pot reveni, Bogdan Stancu ratând o ocazie destul de mare, dupa o pasa primita de la Homei. Lovitura de gratie a galezilor a venit în minutul 70 când, lansat bine, Simon Church a sutat, Tatarusanu a reusit sa apere, dar Wiggins a recuperat si a marcat pentru 0-3.

Resemnati, suporterii din tribune au facut pe final de meci ce stiu mai bine, strigând „Demisia, Demisia!”. Scor final 0-3 si trebuie sa recunoastem, oaspetii au fost cu o clasa peste noi. Pacat…

România U21: Tatarusanu – Homei (Ochirosii, 72), Tudose, Mardare, Sepsi – Chiacu, Tanase (Deac, 46), Ropotan, Torje (Bicfalvi, 58) – Stancu, Keseru. Antrenor: Emil Sandoi.

Tara Galilor U21: F. Williams – Earsley, Blake (M. Williams 16), R. Williams, Wiggins – Adams, King, Bradley – Ramsey, Church, McDonald (Allen 90+1). Antrenor: Brian Flynn.

 

 


Intră acum și în grupul de