Administratiile regionale din Suceava si Cernauti se vor intruni in sedinta comuna la inceputul saptamanii


Intră acum și în grupul de

Sedinta comuna a administratiilor regionale din Suceava si Cernauti, programata pentru miercuri, la Cernauti, se va desfasura luni, a anuntat joi, presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur. Acesta a spus într-o conferinta de presa, ca miercuri seara a fost informat ca Ministerul de Externe ucrainean a aprobat organizarea acestei sedinte pentru ziua de luni. Gheorghe Flutur a reamintit ca sedinta a fost amânata, de comun acord, în contextul organizarii summit-ului Ucraina-UE si a situatiei politice din Ucraina, aratând ca a convenit cu liderii politici ale celorlalte partide din CJ Suceava sa participe, luni, la aceasta sedinta. „Aceasta sedinta este extrem de importanta pentru consolidarea legaturii Suceava-Cernauti, în contextul în care Suceava o sa joace un rol important în ceea ce priveste relatiile economice si culturale cu Ucraina”, a spus Gheorghe Flutur.

Consiliul Judetean Suceava a aprobat, saptamâna trecuta, ordinea de zi a sedintei comune Suceava-Cernauti, ce prevede adoptarea mai multor hotarâri de colaborare în mai multe domenii. Astfel, pe ordinea de zi se afla proiectul unei hotarâri privind înfiintarea Parcului Reconcilierii care va fi amenajat în Codrii Cosminului, aprobarea editarii unui ghid turistic al Bucovinei istorice, dar si un program pentru asigurarea unei securitati sporite pentru turistii si investitorii care vin în zona.
De asemenea, cele doua regiuni îsi propun sa adreseze o scrisoare comuna celor doua guverne, român si ucrainean, pentru scoaterea din izolare a acestei regiuni prin modernizarea vechiului drum comercial dintre Marea Baltica si Marea Neagra care trece prin Cernauti si Suceava si care face legatura între coridoarele europene rutiere IX, III si V.
În cadrul sedintei comune va fi stabilit si un plan de actiune comun pentru prevenirea si combaterea dezastrelor, conducerea comisiei speciale comune, urmând sa fie asigurata de CJ Suceava.
Totodata, cele doua regiuni vor mai stabili sa lucreze împreuna la întocmirea unei evidente a personalitatilor din Bucovina, dar si o data la care zona Bucovinei sa fie prezentata la Bruxelles.


Intră acum și în grupul de