Franta si-a revenit : Franta – Serbia 2 – 1


Intră acum și în grupul de

În pericol de a-si pierde postul dupa esecul în fata Austriei, selectionerul francez a obtinut, prin victoria în fata Serbiei, timp pentru a pregati linistit duelul cu România. Sârbii au început dezinvolt, dar s-au pierdut pe parcurs, însa au aratat ca reprezinta un advesar cu care nationala noastra aflata în suferinta va avea mult de furca.
Debut de meci animat, ambele echipe cautând sa-si dea o lovitura decisiva înca din start. Desi l-au pierdut din minutul 5 pe capitanul Dejan Stankovic, accidentat, sârbii au dat o replica dârza, înlocuitorul jucatorului lui Inter, Kacar, stârnind panica în apararea „cocosilor” prin raidurile sale.

În minutul 16 vine si replica francezilor, Sagna asezându-i pe cap o mingea lui Henry, dar lovitura atacantului lui Barcelona este respinsa în corner de goalkeeperul sârb. Radomir Antic si-a asezat bine echipa din punct de vedere tactic, oaspetii evoluaza cu tupeu, Gallas devansându-l pe Pantelic la o centrare a lui Tosic în minutul 29, pentru ca Mandanda sa-i fure din picioare o minge aceluiasi Pantelic, dupa o cursa superba a lui Jankovic, doua minute mai târziu. Ritmul a scazut treptat, la cabine intrându-se cu un 0-0 îngrijorator pentru Domenech.
De la vestiare iese o alta echipa franceza. Decisa, ofensiva, spectaculoasa. Iar selectionerul francez face o schimbare inspirata. Inexistentul Benzema este înlocuit de Anelka. Henry da prima lovitura baietilor lui Antic, în minutul 54, atunci când a reusit sa deschida scorul. Si, desi toata lumea se astepta sa închida jocul, Franta continua sa atace.

În valuri pe alocuri. Efortul le este rasplatit în minutul 64, Anelka jucându-se cu Vidic si Krstajic înainte de a marca pentru 2-0. Francezii sunt exuberanti, ataca încontinuu, rateaza ocazii, printre care o bara a lui Gourcuff, dar cei care marcheaza sunt sârbii. Ivanovic înscrie un nou gol francezilor dintr-o faza fixa, iar meciul era relansat. Forcingul pe care toata lumea îl astepta de la oaspeti nu a existat, astfel ca Domenech ia o gura de oxigen înaintea meciului cu România de luna viitoare.

Franta: S.Mandanda – W.Gallas, G.Clichy, B.Sagna, Abidal – J.Toulalan, Y.Gourcuff (Flamini, 90), L.Diarra – T.Henry, Govou (A.Diarra, 82), Benzema (Anelka, 46). Antrenor: Raymond Domenech
Serbia: V.Stojkovic – Kstajic, Vidic, Tosic, Ivanovic – D.Stankovic (Kacar, 5), Jankovic, Kuzmanovic, SulejmaniI (Krasic, 69) – I.Ergic (Zigic, 57), Pantelic. Antrenor: Radomir 


Intră acum și în grupul de