O firmă din Suceava vrea să deschidă o fabrică în care să producă bere nefiltrată. Instalația a fost deja achiziționată

O firmă suceveană intenționează să deschidă o fabrică de bere nefiltrată produsă după metoda tradițională și a depus o solicitare de plan urbanistic zonal care urmează să fie adoptat în ședința din 25 ianuarie a Consiliului Local Suceava.

Astfel, firma Dansbeer SRL Suceava a depus o solicitare pentru a se aproba PUZ pentru o suprafața de 3500 de mp situată în zona Suhat, pe Calea Unirii, unde ar urma să fie constuită fabrica de bere.

Reprezentantul firmei Dansbeer SRL, Ovidiu Lupoaie, a declarat pentru News Bucovina că de un an și jumătate a început acest proiect și că încă se află în perioada de obținere a avizelor.

El a menționat că instalația de fabricare a berii a fost deja achiziționată și că se află la furnizor.

„Vrem să producem doar bere nefiltrată”, a spus Lupoaie.

Potrivit acestuia, capacitatea de producție a instalației va fi de 800 de litri de bere pe zi.

El a spus că deja au fost investite mai multe miliarde de lei vechi în această investiție și că dorește ca această unitate de producție să fie funcțională cât mai repede.

Ovidiu Lupoaie a subliniat că investiția este în totalitate privată și că nu sunt cofinanțări din fonduri publice europene sau naționale, iar terenul pe care urmează să fie construită fabrica este proprietate privată.