Cod galben de vânt puternic în zona de munte a județului Suceava. De vineri seara se așteaptă ninsori la munte și precipitații mixte ce vor favoriza formarea de polei


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting de vreme severă pentru zona de munte a județului Suceava.

Avertizarea este valabilă până vineri seara la ora 19:00.

Potrivit meteorologilor, în zona de munte se vor semnala intensificari ale vântului, mai ales la altitudini mari, cu viteze la rafală de până la 80..90 km/h, viscolind zapada.

Totodată, se va semnala și ninsoare.

ANM notează că vântul va mai slăbi treptat în intensitate.

Meteorologii au emis și o informare meteo de vineri seara la ora 20:00 până sâmbătă dimineața la ora 8:00 fiind vizate ninsori local însemnate cantitativ la munte, predominant ninsori în Maramureș și Transilvania, precipitații mixte în Moldova, ghețuș, polei

Astfel, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă (19/20 ianuarie) în zonele montane va ninge, local mai însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă. În Maramureș și în Transilvania vor predomina  ninsorile, în Moldova vor fi precipitații mixte și local se va forma ghețuș sau polei.

O altă informare este valabilă de sâmbătă la ora 15:00 până duminică dimineața la ora 6:00 ce vizează ploaie, lapoviță și ninsoare și vânt moderat în Muntenia și Dobrogea, intensificări ale vântului la munte, local ninsori viscolite în Carpații Meridionali și de Curbură

Din a doua parte a zilei de sâmbătă, 20 ianuarie aria precipitațiilor se va extinde în sud și sud-est; în Muntenia și în Dobrogea acestea vor fi în general moderate cantitativ, ploaie și lapoviță la început, iar în cursul serii și al nopții predominant ninsoare, astfel că se va depune strat nou de zăpadă în medie de 4…8 cm, local în jurul a 10 cm. În zona montană, în special în Carpații Meridionali și de Curbură, temporar va ninge.

 Vântul se va intensifica în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (20/21 ianuarie) la munte, mai ales pe creste, cu rafale de peste 70 km/h, local viscolind sau spulberând zăpada, iar în sud și sud-est va deveni moderat, cu intensificări de până la 40…45 km/h local în Dobrogea.


Intră acum și în grupul de