Până la sfârșitul acestei luni, în municipiul Suceava, vor fi demontate 29 de panouri publicitare neautorizate


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțat, luni, că până la sfârșitul lui ianuarie vor fi ridicate 29 de panouri publicitare pentru care firmele deținătoare nu au respectat condițiile contractuale cu municipalitatea.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, viceprimarul Lucian Harșovschi a spus că firmele care dețin panouri publicitare amplasate pe raza municipiului Suceava și care au contracte expirate sau au restanțe la plată au fost notificate să-și ridice construcțiile de pe domeniul public.

De asemenea, pe panourile publicitare respective au fost aplicate notificări cu textul „Panou publicitar fără contract”.

„Campania de ridicare a panourilor publicitare rămase fără autorizație continuă. Reamintesc faptul că mai multe societăți comerciale au fost notificate să-și ridice construcțiile de pe domeniul public la sfârșitul anului trecut. Deoarece nu s-au conformat, primăria municipiului Suceava, prin serviciile de specialitate, a trecut la înlăturarea acestora. Acum, pe lângă sumele restante, aceste societăți mai au de plătit și prețul înlăturării acestora dacă doresc să le recupereze”, a spus Harșovschi.

El a mai arătat că până pe 31 ianuarie a.c. vor fi ridicate, în prima etapă, 29 de panouri publicitare, dar că vor urma și altele și că în dezbatere publică se află un nou regulament de publicitate.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, anul trecut, într-o conferință de presă, că și-a propus să facă ordine în ceea ce privește publicitatea stradală.

„Vom stabili foarte clar modul de amplasare a panourilor publicitare, panouri de publicitate mobile, bannere și steaguri publicitare, mash-uri, publicitate temporară, afișare de mică publicitate, afișare pe vehicule, locurile în care publicitatea este interzisă și sancțiunile care se aplică”, a spus Ion Lungu.

El a arătat că o comisie va elaborea noul regulament de publicitate în municipiu, iar în ianuarie-februarie 2018 se va organiza o licitație pentru amplasarea de publicitate pe raza municipiului.

 


Intră acum și în grupul de