Fotbal, Liga I : Debut perfect pentru Semedo : CFR castiga cu Trombetta pe banca


Intră acum și în grupul de

Farul Constanta – Steaua Bucuresti 1 – 4

Ultimul test al Stelei înaintea confruntarii cu Bayern a fost trecut cu bine de elevii lui Lacatus însa, în jocul vicecampioanei mai exista inexactitati care, daca nu vor fi reparate, o vor costa scump contra nemtilor. La plusuri trebuie trecut debutul excelent al lui Semedo si reintrarea cu pofta de joc a lui Szekely. Dar mai ales victoria de moral.

Minute de cosmar în startul meciului pentru ros-albastri. Jocul nu merge si pentru ca totul sa fie suficient de complicat, Ogararu greseste, obligându-l pe Petre Marin sa-l faulteze în careu pe Fatai. Penalty indiscutabil pentru Farul. Dar Maxim trage lamentabil, iar Cernea apara. Steaua se trezeste, debutantul Semedo începându-si show-ul. Mai întâi îi pune lui Lovin o minge la 16 metri, sutul mijlocasului stelist, deviat, ocolind buturile constantene. Portughezul executa apoi un corner direct în poarta, marcându-si debutul pentru Steaua cu gol. Era minutul 29, iar lucrurile începeau sa mearga bine pentru echipa lui Lacatus. „Pantera” iese din nou în fata, cu o centrare perfecta pentru lovitura de cap a lui… Maxim. Fundasul gazdelor îl învinge pe propriul portar, care nu a avut replica la executia celui care si-a completat astfel evolutia execrabila din prima parte, care se încheie cu eliminarea lui Bacila pentru un fault groaznic asupra lui Petre Marin (34) si cu actiunea de vârf a lui Goian, fundasul din Ghencea fiind blocat în momentul sutului (45).

Repriza secunda începe cu o mare sansa a Farului, Petre Marin respingând de pe linia portii sutul lui Fatai. Stelistii cedeaza intentionat initiativa, asteptând un contraatac pentru a lovi decisiv. Când îl ai pe Semedo în echipa, e de înteles o asemenea tactica. Revine si Szekely, care pare a juca de o viata cu Semedo, o combinatie a celor doi fiind stricata de Arthuro, iar în minutul 67, sutul ex-galateanului este respins în bara de Curca. Gazdele nu renunta usor, defensiva bucuresteana are momente de visare, care îi dau emotii lui Lacatus. Dar nu pentru acest meci, ci pentru cel cu Bayern. Rusmir rateaza o mare ocazie în minutul 70, apoi nou-intratul Kapetanos trezeste zâmbete la o preluare nereusita. Finalul este nebun, cu trei goluri în trei minute. Mai întâi Kapetanos marcheaza primul sau gol pentru Steaua, apoi Gosici reuseste golul de onoare pentru Farul. Ros-albastrii fac 4-1 dupa un penalty obtinut de Kapetanos si transformat de Szekely. Victorie care permite stelistilor sa pregateasca în liniste marele meci de miercuri.

Au jucat echipele:

Farul: Curca – Bacila, Barbu, Schiopu, Maxim – Teekloh, Fatai (Gosici, 58), Rusmir, Voiculet (Farmache, 46), Mendy (Nae, 77) – Chico. Antrenor: Ion Marin

Steaua: Cernea – Ogararu, Goian, Ghionea, P. Marin – Lovin (Abel Moreno, 78), Tiago – Semedo, B. Stancu, Toja (Szekely, 57) – Arthuro (Kapetanos, 73). Antrenor: Marius Lacatus

Patru goluri în unsprezece minute

Universitatea Craiova – FC Timisoara 1 – 3

Meci de zile mari în Banie, între o echipa tânara si ambitioasa si una despre care se credea ca se afla în criza, din cauza depunctarii venite din partea FIFA. FC Timisoara a jucat doar cu gândul la victorie, reusind sa se impuna cu 3-1 dupa un meci de-a dreptul nebun.

Soarta partidei a fost decisa în ultimele 11 minute de joc. Desi nu s-a marcat, prima repriza a reprezentat o suita nesfârsita de ratari, care de care mai spectaculoase. În minutul trei, Baird are golul de 1-0 în gheata, însa Bornescu intervine bine. Oaspetii raspund prin Rusic, în minutul 10, dar nici atacantul Timisoarei nu poate deschide scorul. În minutul 15, oltenii au noroc cu carul, Bornescu degajând o minge drept în spatele lui Rusic, însa balonul iese în out. Goga îsi încearca si el norocul, zece minute mai târziu, însa sutul sau de la 35 de metri ocoleste spatiul portii gazdelor, pentru ca Bornescu sa faca adevarate minuni în minutele 29 si 37, la suturile trimise de Karamyan si Magera. Repriza se încheie cu una dintre cele mai mari ratari din istoria Ligii I. Pantilimon iese aiurea la o centrare înalta, se izbeste de Costea, mingea ajunge la Gângioveanu, dar tânarul mijlocas al oltenilor reuseste „performanta” de a rata cu poarta goala.

Actul secund începe sub zodia schimbarilor. În timp ce Pantilimon este înlocuit cu Taborda si transportat de urgenta la spital, Nicolo Napoli muta de trei ori, scotându-i pe Barboianu, Gaman si Gângioveanu, înlocuiti cu Dina, Barbu si Firtulescu. Pâna la un punct, se parea ca partida se va termina cu scorul de 0-0. În minutul 79 însa, Craiova reuseste în sfârsit sa deschida scorul, Dorel Stoica trasformând o lovitura de la unsprezece metri, dictata la un fault evident asupra lui Dina.

Reusita gazdelor nu a fost însa nimic mai mult decât „preludiul” pentru ce avea sa urmeze. În doar cinci minute, timisorenii au reusit sa marcheze de trei ori, prin Gigel Bucur, Wiston Parks si Artiom Karamian, spre dezamagirea oltenilor care, la final, nu au putut decât sa se uite la tabela de marcaj, înmarmuriti. Scor final 1-3 si gruparea banateana a trecut mai repede decât multi s-ar fi asteptat peste socul depunctarii. Urmeaza însa Partizan Belgrad, într-un meci ce se anunta de pe acum fascinant…

Au jucat formatiile:

Universitatea Craiova: Bornescu – Rose, V. Gaman (Barbu, 46), D. Stoica, Dananae – Gângioveanu (Firtulescu, 46), Dilevski, Barboianu (Dina , 46), Prepelita – Fl. Costea, Baird. Antrenor: Nicolo Napoli.

FC Timisoara: Pantilimon (Taborda, 46) – Badoi, Luchin, Cisovski, Milhazes – Abiodun (G. Bucur, 81), Borbely, Magera, Art. Karamyan – Goga, Rusic (Parks, 67). Antrenor: Dusan Uhrin Jr.

CFR câstiga cu Trombetta pe banca

Gloria Bistrita – CFR Cluj 1 – 2

Dupa doua egaluri si doua înfrângeri, CFR-ul a revenit pe drumul cel bun vineri seara. În primul meci al etapei a saptea, clujenii au obtinut o victorie extrem de importanta, pe un teren unde mai toate echipele s-ar declara multumite daca s-ar întoarce si cu un punct.

Dupa trei victorii din trei meciuri în fata propriilor fani, Gloria a clacat în fata campioanei, care a reusit sa se impuna cu 2-1. Desi golul victoriei a fost un autogol hilar, victoria oaspetilor este pe deplin meritata, Didi&Co oferindu-i un debut fericit noului lor antrenor, Maurizio Trombetta, dar si un moral pozitiv înaintea duelului de marti, cu AS Roma.

Prima repriza începe slab, cu multe mingi pierdute la mijlocul terenului. În minutul 18 apare prima faza de poarta. Mai precis, o dubla-ratare, atât Deac cât si Culio nereusind sa îl învinga pe Tatarusanu. Reusesc însa sa marcheze gazdele, dupa sapte minute. Scapat din marcaj pe flancul drept, Adrian Anca îl deschide frumos pe Csaba Borbely, care reia din prima, pe lânga Stancioiu.

A doua jumatate a primei reprize a apartinut însa în totalitate oaspetilor. La doua minute de la deschiderea scorului, Culio centreaza pentru Dubarbier, dar argentinianul trimite peste poarta, cu capul. Imediat, în tribune se declanseaza un conflict între suporterii clujeni si fortele de ordine, dupa care, în minutul 32, Tatarusanu face din nou minuni, goalkeeperul Gloriei având o noua interventie frumoasa, la sutul-centrare trimis de Culio. Golul pluteste însa la poarta gazdelor, Didi trimitând cu capul în transversala din pozitie ideala. Inevitabilul avea sa se produca în minutul 40, când Tatarusanu respinge complet aiurea o centrare a lui Dubarbier. Mingea ajunge la Didi, care marcheaza din opt metri si restabileste egalitatea, egalitate ce avea sa persiste pâna la finalul primei reprize.

Tot clujenii ies mai motivati de la cabine. Dubarbier rateaza o oportunitate buna de 1-2 la trei minute de la reluare, trimitând peste poarta, de la marginea careului mic. Dupa mai multe momente în care ocaziile au lipsit, echilibrul avea sa se rupa definitiv, în minutul 68, dupa o faza de-a dreptul hilara petrecuta în careul bistritean. Fundasii gazdelor încearca din rasputeri sa scape de minge, se încurca unii pe altii si, într-un final, rezolva problema Pedro Miguel, care trimite în proprie poarta.

Oarecum paradoxal, tot oaspetii sunt mai periculosi dupa marcarea golului. În minutul 72, Dubarbier patrunde în careu, suteaza la coltul lung, dar prinde Tatarusanu. Dupa alte patru minute, Didi este lansat bine, trage în cross de la marginea careului de 16 metri, dar balonul loveste bara. Gazdele au avut si ele o oportunitate de a egala, dar Anca nu a ajuns la o minge pe care scria, mare, 2-2. Scor final 1-2 si Clujul lui Trombetta da semne ca înca traieste…

Au jucat:

Gloria Bistrita:Tatarusanu – Miguel, Frasinescu, Fl. Moldovan, Panc – R. Neagoe, Marginean (Ad. Hora, 78), Sabou (Coroian 66), C. Petre (Pereira, 71) – Anca, Borbely. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabau.

CFR Cluj: Nuno Claro – Tony, Cadú, Galiassi, Panin – Peralta, Dani, Culio – Didi (Kone, 80), Deac (G. Muresan, 72), Dubarbier. Antrenor: Maurizio Trombetta.

Tames aduce Pitestiului primele trei puncte din deplasare

CS Otopeni – FC Arges 1 – 2

Schimbarile ilfovenilor au fost inutile. Instalarea pe banca tehnica a lui Marian Bucurescu si pe fotoliul de presedinte al campionului la karate Lucian Baroiu au fost, cel putin pâna acum, de prisos. Otopeniul a bifat a saptea înfrângere din sapte partide, în fata unei echipe fara punct scos din deplasare în acest sezon.

Linia de clasament a celor de la FC Arges în afara Pitestiului era de-a dreptul dezamagitoare: 2-3 la Urziceni, 0-2 în Ghencea si 1-3 la Târgu Jiu. Baietii lui Ionut Badea s-au revansat însa la Ploiesti, în fata a doar 800 de suporteri si a unei echipe care nu a jucat, practic, nimic.

Eroul oaspetilor a fost Iulian Tames. Dupa o patrundere periculoasa în careul ilfovean, blocata însa de Cristi Munteanu, fostul mijlocas al lui Dinamo a deschis scorul în minutul 39, printr-un sut perfect, de la 15 metri, fara sperante pentru “Babicu”. Acelasi Tames a marcat si golul secund al pitestenilor. În minutul 42, Kamara este faultat în careu, centralul Tiberiu Lajos acorda lovitura de la unsprezece metri si ex-dinamovistul transforma fara probleme, trimitându-l pe Cristi Munteanu în coltul gresit.

Golul secund al lui Tames i-a timorat complet pe jucatorii gruparii gazda. Tot Argesul a început mai bine repriza secunda, atacând în valuri în cautarea golului cu numarul trei. Iordache si Nastasie rateaza ocazii bune, Munteanu intervenind de fiecare data providential. Gazdele încep sa spere în minuni în minutul 67, când un alt ex-dinamovist, Liviu Ganea, reduce din handicap, dar sperantele au fost desarte. Oaspetii au continuat sa construiasca frumos si sa conduca ostilitatile, neacordându-le baietilor lui Bucurescu nicio sansa. Scor final 1-2 si Argesul a iesit din zona periculoasa, în timp ce Otopeniul se afunda tot mai mult în subsolul clsamentului.

CS Otopeni: C. Munteanu – Scarlatache, Ivan, Ardeleanu (Junior, 46), Pana – Chiacu (Manea, 54), Negru, Margarit, C. Constantin – Kalle (Caramarin, 68), L. Ganea. Antrenor: Marian Bucurescu.

FC Arges: Bosneag – M. Stan (Ghita, 70), Balasa, Lacusta, Bazzi – Tanase, V. Stan (Doman, 59), Tames, Nastasie – Kamara, A. Iordache (Dulcea, 76). Antrenor: Ionut Badea.


Intră acum și în grupul de