Fotbal, Liga I : Unirea Urziceni invinge in Giulesti, iar Dinamo isi ia revansa la Vaslui


Intră acum și în grupul de

Rapid Bucuresti – Unirea Urziceni 1 – 2

Gluma se îngroasa! Daca pâna acum a avut meciuri în fata unor adversari cât de cât facili, Unirea a aratat ca stie sa se impuna si în fata unor echipe cu nume. Sâmbata seara, în derby-ul etapei a saptea, ialomitenii au reusit sa câstige cu 2-1, chiar în fieful Rapidului.

Meciul în sine a fost controlat din punctul de vedere al posesiei teritoriale si a balonului de gazde. Cu toate acestea, baietii lui Dan Petrescu au jucat cu cap, rasucind de doua ori pumnalul în inima alb-visiniilor.

Nici nu a început bine partida si tabela avea sa se modifice. În minutul doi, Unirea deschide scorul, printr-o finalizare de-a dreptul senzationala a lui Marius Bilasco, din voleu.

Raspunde Rapidul în minutul 10. Spadacio suteaza frumos, dar mingea ocoleste spatiul portii. Unirea face pasul înapoi, dar o face cu cap, nelasând prea multe spatii adversarilor. Julio Cesar gaseste unul în minutul 24, dar sutul brazilianului trece mult peste transversala ialomitenilor. Inteligenti, oaspetii pleaca pe o contra taioasa în minutul 32, Bogdan Mara combina cu Marius Bilasco, acesta prelungeste pentru Onofras dar sutul ex-ieseanului este în blocaj. De cealalalta parte, rapidistii nu impresioneaza, dar sunt aproape de deschiderea scorului. În minutul 41, Spadacio centreaza, Paduretu pune piciorul nefericit, dar Arlauskis are reflexe bune si evita autogolul, astfel încât, la pauza, Unirea intra în avantaj.

Jose Peseiro muta la cabine si îi introduce pe Costin Lazar si Claudio Mejolaro, schimbând totodata sistemul de joc într-unul ultra-ofensiv. Astfel apar primele ocazii mari ale giulestenilor. În minutul 51, Arlauskis face adevarate minuni la sutul lui Cesinha. Pe recuperare, Spadacio prinde un trasor în forta, dar mingea ocoleste de putin vinclul.

Inevitabilul avea însa sa se produca în minutul 57, când Cesinha egaleaza. Brazilianul marcheaza unul dintre golurile sezonului, reluând cu capul, pe spate, si trimitând mingea plasat, lânga bara.

Încurajati de senzationalii suporteri din tribuna, baietii lui Peseiro reiau sarjele la poarta lui Arlauskis, în cautarea golului eliberator. Gol care este la un pas sa vina în minutul 65, când Pitbull prinde un sut plasat, însa Arlauskis apara senzational, cu piciorul, ca un veritabil portar de handbal. La poarta cealalta însa, lucruri ciudate aveau sa se petreaca. Mai întâi, Bilasco trece pe lânga dubla. În minutul 69, mingea trimisa de ex-pitestean ocoleste de putin poarta lui Pardo.

Minutul 73 avea sa aduca însa lovitura de teatru. La fel ca în minutul doi, baietii lui Dan Petrescu înscriu un gol de Playstation, lasându-i pe rapidisti cu gura cascata. Apostol ajunge o minge ce parea pierduta si centreaza în careul rapidist, balonul cade pe bara, Galamaz recentreaza si Bogdan Mara finalizeaza sec.

Rapidistii au încercat în zadar golul egalizator. Pur si simplu nu a fost sa fie. Unirea a tinut perfect de rezultat si, astfel, si-a concretizat pozitia de lidera a clasamentului.

Au evoluat formatiile:

Rapid: Pardo – Maftei, Fernandes, M. Constantin (Pittbul, 46), Perja – Herea, N. Grigore (C. Lazar, 46) – J. Cesar, Spadacio, Cesinha (Vella, 75) – Djalovic. Antrenor: Jose Peseiro.

Unirea: Arlauskis – E. Nicu, Galamaz, Mehmedovic, Bordeanu – Mara, Paduretu, I. Apostol, T. Balan (Burns, 55) – Onofras (Todoran, 81), Bilasco (Onofras, 90+2). Antrenor: Dan Petrescu.  

Revansa lui Rednic

FC Vaslui – Dinamo 1 – 2

Zilele dinaintea meciului au fost pline de declaratii razboinice din ambele tabere. Acuze, jigniri, presiuni. Totul urma sa se decida pe teren. Vasluienii au marcat primii, au dat senzatia ca se vor putea impune, dar bucurestenii au revenit si au câstigat în ultimele momente. O victorie pentru orgoliul lui Rednic si al lui Borcea.

„Câinii” au început mai decisi partida, tatonând careul vasluienilor din primele minute. Dar Aliuta a mai scos din joben o pasa maiastra, dupa cea care a salvat nationala de la rusine în Feroe, iar sârbul Jovanovici a pus capul pentru 1-0. Era minutul 10, iar oaspetilor li s-a turnat plumb în picioare înca din start. Încurajati de începutul bun, vasluienii au continuat sa atace, sutul lui Temwanjera de la 16 metri trecând pste poarta lui Lobont. Alb-rosii se trezesc, iar Danciulescu are doua sanse mari, în minutul 20 trage pe lânga poarta de la 12-13 metri, pentru ca dupa noua minute sa fie blocat în ultima instanta de Cînu. Ghencev încearca sa-l imite pe Stankevicius, dar sutul sau din minutul 25 ocoleste vinclul lui Lobont. Prima repriza se încheie cu o uriasa ocazie a elevilor lui Hizo, Jovanovici si Danut Munteanu trecând pe lânga 2-0 în urma unui corner.

Oamenii lui Porumboiu nu stau mult pe gânduri în debutul partii secunde, Temwanjera si Ljubinkovici având sansa de a mari avantajul vasluienilor, dar fie imprecizia, fie bara, s-au opus unui nou gol. Rednic îsi pierde rabdarea si forteaza cu Bratu si Thiago. Dar cel care îi descreteste fruntea lui Rednic este „batrânul” Danciu-gol, care profita de o greseala în defensiva gazdelor si egaleaza. Din acest moment, jocul devine apatic, totul se reduce la o lupta surda si câteva tentative de contraatac ale ambelor echipe, marile ocazii lipsind cu desavârsire. Iar când totul se îndrepta spre un egal echitabil, Cînu se accidenteaza si îi lasa pe moldoveni în 10, Bratu profitând si marcând golul victoriei dinamoviste si al razbunarii lui Rednic.

Au evoluat formatiile:

FC Vaslui: Kuciak – Buhus, Cînu, D. Munteanu, Hugo Luz – Ljubinkovici (Ad. Gheorghiu, 85), NDoye, Aliuta (P. Jovanovici, 68), Ghencev – Temwanjera, Jovanovici (Matei, 73). Antrenor: Viorel Hizo

Dinamo: Lobont – Homei, Tamas, J. Cesar Correa, Pulhac – Torje (Thiago, 52), Diakite (Bratu, 57), Ad. Cristea, Bostina – Danciulescu, M. Nicolae (L. Goian, 83). Antrenor: Mircea Rednic


Intră acum și în grupul de