Fotbal, Liga I : FC Brasov invinge la Buzau si ataca podiumul


Intră acum și în grupul de

Gloria Buzau – FC Brasov 0 – 2

Sperante desarte pentru Gloria Buzau. Tehnicianul portughez al echipei din Crâng pare a mosteni ghinionul predecesorilor sai, iar achizitiile facute din strainatate sunt departe de a rupe gura târgului. Asa se face ca Gloria nu îsi regaseste cadenta. S-a înclinat si în fata brasovenilor lui Razvan Lucescu, în fata propriilor suporteri.

Nimic nu a mai ramas din meciul bun al buzoienilor din etapa trecuta. Gazdele au jucat ca o echipa de liga inferioara si deznodamântul era logic. Este drept ca, pentru a fi corecti, trebuie sa recunoastem ca un merit în stabilirea scorului final i-ar putea fi atribuit arbitrului Deaconu, care la 0-0 le-a refuzat buzoienilor un penalti clar, Claudiu Ionescu fiind faultat de Duarte. Faza s-a petrecut în prima parte, o repriza încrâncenata, dar cu foarte putine ocazii clare de gol. Dintre greselile de arbitraj, ar mai fi de consemnat ca Romeo Surdu a fost oprit din cursa în minutul 25, semnalizat aiurea în pozitie de ofsaid.

Dar Gloria s-a batut singura, în cele din urma. Nu a legat nimic pe teren. Asa ca repriza a doua nu a adus mari noutati, mai ales dupa ce, în minutul 55, imediat dupa intrarea în joc a lui Zaharia, Surdu deschide scorul, învingându-l din careul mic pe Barbu.

Riposta gazdelor a fost palida. Rezultatul final avea sa fie stabilit în minutul 76, când Roman executa bine un corner, iar Sburlea, înlocuitorul autorului primului gol, reia superb în plasa, cu o lovitura de cap.

O prima victorie în deplasare pentru echipa brasoveana, un nou motiv de tristete la Buzau. Gloria nu straluceste deloc, iar infuzia de sânge strain nu a avut rezultatul scontat. Buzaul a aratat ca o echipa impotenta, ale carei veleitati ofensive au ramas la stadiul de vis.

Iata formatiile care au evoluat pe stadionul din Crâng:

Gloria Buzau: Barbu – Luis Felipe, Vlaicu (Moreira, 46), Fabio Lima, Dino Eze – Everton, Bicfalvi, Falardo, Claudiu Ionescu (Litu, 65) – Tiago (Dorinel Popa, 75), Tavares.

FC Brasov: Stelea – Rui Duarte, Abrudan, Oros, Ezequias – Roman, Ilyes, Cristescu (Paulo Adriano, 73), Catalin Munteanu – Hadnagy (Zaharia, 53), Surdu (Sburlea, 64).

 

Poli Iasi, la prima victorie a sezonului

 

Poli Iasi – Otelul Galati       2 – 1

Echipa mereu simpaticului Ionut Popa a reusit sa sparga gheata în actuala editie de campionat si a obtinut prima victorie din acest sezon. Succesul iesenilor s-a conturat greu, galatenii putând acuza penaltiul de 1-0, dar în primul rând ar trebui sa mediteze la jocul slab pe care l-au facut în capitala Moldovei.

Pâna la faza din finalul primei parti, singurul eveniment al partidei l-a reprezentat sutul din voleu al lui Paraschiv, din minutul 26, respins de Plesca. Galatenii au presat mai mult, dar steril, totul rezumându-se la o lupta surda, dar apriga, la mijlocul terenului. În aceste conditii, Aurelian Bogaciu iese în evidenta în minutul 43, când îl elimina pe Nogo si acorda penalti pentru gazde. Daca infractiunea fundasului galatean a fost evidenta, în schimb, nu la fel de clar a fost locul faultului, prima impresie fiind ca acesta a avut loc în afara careului. Lovitura de pedeapsa este transformata de Bratu, Iasiul începând sa viseze la prima victorie a sezonului.

Cu om în minus si condusi la pauza, oaspetii se bazeaza pe golgheterul Paraschiv pentru a da lovitura, dar singura lor sansa este ratata în minutul 60. Zece minute mai târziu, copilul teribil din Copou, Bâlba, abia introdus în teren, face 2-0 si nimic nu se mai poate întâmpla. Chiar daca Silviu Ilie înscrie golul de onoare al vizitatorilor în minutul 84. Popa rasufla usurat pentru prima oara de la începutul campionatului, echipa sa poate sa si învinga.

Au evoluat formatiile:

Poli Iasi: Plesca – Pecnik, Ad. Ilie, Onut, Buta – M. Oprea (Viveiros 53), Munteanu (Gavatorta 46), Naidin, Bernsjak – Cr. Bratu (Bâlba 69), C. Tanasa. Antrenor: Ionut Popa

Otelul: Kolev – Jelev, Sg. Costin, Nogo, Salagean (Silviu Ilie 79) – G. Paraschiv, Bourceanu, Viglianti – L. Iorga (Vitaic 67), M. Tanasa (Cârja 46), Pena. Antrenor: Petre Grigoras

 

Gazdele n-au ars gazul degeaba

 

Gaz Metan Medias – Pandurii Tg. Jiu 2 – 1

Nou-promovata Gaz Metan mai face o victima în Liga 1. Dupa ce au reusit prima victorie într-o maniera clara, scor 5-1, împotriva Timisoarei, mediesenii bifeaza al doilea succes pe prima scena a fotbalului românesc, învingând, cu scorul de 2-1, echipa Pandurii Târgu Jiu.

Oaspetii intra mai bine în joc si puncteaza în minutul 10, atunci când Tilinca reuseste sa marcheze dupa o pasa perfecta venita din partea lui Alin Rus. Jucatorii Gazului raspund repede, dar incursiunile lui Curtean sau sutul din minutul 20 al lui Pereira nu se finalizeaza cu rezultate pe tabela de marcaj. În minutul 35, acelasi Curtean intra amenintator în careul lui Stanca, dar fostul portar al Mioveniului intervine si retine balonul. Gazdele reusesc egalarea dupa o combinatie de efect între Dudita si Curtean, acesta din urma executându-l pe portarul oapetilor cu un lob de zile mari. Pandurii nu se trezesc din soc, iar peste doar patru minute mediesenii trec în avantaj prin reusita lui Vidakovici. Repriza se termina cu avantajul echipei Gaz Metan.

Al doilea act începe promitator pentru jucatorii gorjeni, dar Stetca pastreaza scorul neschimbat. Neagoe forteaza si îl introduce în teren pe Simion, dar acesta reuseste sa puncteze doar la capitolul cartonase galbene, dupa o simulare evidenta. Finalul de meci este de-a dreptul nebun. Pandurii se arunca în atac, dar apararea mediesenilor, condusa extraordinar de Falemi, rezista. Ocaziile se succed la ambele porti, însa nicio echipa nu izbuteste sa mai marcheze, partida terminându-se cu victoria Gaz Metan, scor 2-1.

Dupa acest succes, elevii lui Cristi Pustai urca pe pozitia a 13-a, acumulând opt puncte în primele sapte meciuri disputate. Pandurii coboara pe locul 15, ramânând cu patru puncte în acest început.


Intră acum și în grupul de