Gheorghe Flutur face un apel sucevenilor din diaspora să transmită propuneri de acțiuni, dar și mesaje cu prilejul Centenarului Unirii. Mesajele vor fi publicate într-o revistă specială


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a transmis, joi, un mesaj sucevenilor din diaspora în care îi invită să participe cu mesaje, opinii și propuneri de acțiuni importante de pus în practică pentru anul Centenar.

Astfel, potrivit unei scrisori deschise transmise de Gheorghe Flutur, anul 2018 reprezintă un an plin de semnificații pentru toți românii, indiferent dacă trăiesc în țară sau în străinătate.

El arată că Marea Unire este evenimentul care va rămâne una dintre cele mai memorabile pagini ale istoriei românești.

„A fost un moment istoric în care determinarea și perseverența poporului au dat roade, iar nouă ne revine datoria și onoarea de a păstra și duce mai departe visul de suflet al țării”, subliniază președintele CJ Suceava.

Flutur menționează că, în acest context, Consiliul Județean Suceava va organiza ample manifestări care vor celebra un veac de la înfăptuirea Marii Uniri și transmite că ar fi o mare plăcere ca diaspora să se implice în unele dintre aceste manifestări.

El propune sucevenilor din disapora să participe cu mesaje, gânduri, opinii, către județul Suceava, dar și propuneri de acțiuni pe care le consideră importante de pus în practică.

Flutur arată că mesajele vor fi incluse în publicația „Mesajele Diasporei pentru județul Suceava în anul Centenarului Unirii” care va fi distribuită în data de 28 noiembrie 2018.(T.B.)


Intră acum și în grupul de