Grupa C : Start excelent pentru “Il Luce”


Intră acum și în grupul de




FC Basel – Sahtior Donetk            1 – 2

sahtior Dupa evolutii nu tocmai convingatoare în campionat, echipa antrenata de Mircea Lucescu, Sahtior Donetk, a învins, cu scorul de 2-1, echipa elvetiana FC Basel în prima etapa din Grupa C a Ligii Campionilor.

Fara niciun roman în primul unsprezece, dar cu Rat pe banca, ucrainienii încep bine meciul si deschid scorul în minutul 25, dupa ce Brandao executa perfect o lovitura libera. Dupa prima jumatate de ora, statistica arata groaznic pentru Basel. Fara ocazii de gol, fara vlaga si cu o posesie de doar 35% elvetienii nu îsi pot dori mai mult de la prima repriza care se termina la fel de prost precum a început, Jadson înscriind în minutele de prelungiri, tot din lovitura libera, si ducând scorul la 2-0. Partea a doua nu aduce nimic notabil pâna în momentele de final ale partidei, atunci când David Abraham se afla la capatul unei centrari perfecte si marcheaza golul de onoare. Trei puncte pentru echipa antrenata de Mircea Lucescu, care se aseaza pe locul secund al grupei, dupa Barcelona.

 

FC Barcelona – Sporting Lisabona 3 – 1

Dupa un început neconvingator în Primera Division, unde nu au simtit gustul victoriei dupa primele doua etape, „extraterestrii” lui Guardiola au câstigat în meciul de debut din Liga Campionilor. Desi Sportingul s-a asezat pe doua rânduri, sapând transee pentru a apara propria poarta, catalanii au gasit formula câstigatoare. Presiunea exercitata îsi spune cuvântul în minutul 20. Rafael Marquez deschide scorul dupa o lovitura de cap imparabila. Repriza secunda nu schimba desfasurarea evenimentelor. Atacurile curg în valuri spre poarta lusitanilor, iar în minutul 60 Samuel Eto’o majoreaza scorul dintr-o lovitura de pedeapsa. Sporting da semne de viata în minutul 72 prin reusita lui Tonel, dar nu a însemnat decât un foc de paie, pentru ca pe finalul partidei Xavi a aruncat manusa, facând 3-1. Tinând cont de rezultatul din Elvetia, Barcelona trece în fruntea clasamentului Grupei C datorita golului în plus marcat fata de Sahtior.


Intră acum și în grupul de